Αρχική

Συνδεση ΧρηστηΝομικά Νέα

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

ΝΟΜΟΣ

Συνδεδεμενοι Χρηστες

Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους
nomiki_voithia


ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 02 Απρίλιος 2014 12:23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΩΣ 31-5-2014 

***************

Σας γνωρίζουμε ότι επικυρώθηκε η από 18-3-2014 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΤΑΑ/ΤΑΝ, η οποία αφορούσε την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στο ΕΤΑΑ/ΤΑΝ και ΕΤΑΑ/ΤΥΔΕ μέχρι 31-5-2014.

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ O Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΘ. ΖΑΝΝΑΡΑ                                                                                      ΑΥΓ. ΠΙΠΙΔΗΣ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 31 Μάρτιος 2014 13:55

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

Ροδοκανάκη 30

82100 ΧΙΟΣ

Τηλ.2271024207,43522

Φαξ 22710-24207

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Α.Π 192

Χίος 22 Αυγούστου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ικανοποιημένες δηλώνουν από την επίσκεψή τους στον Άρειο Πάγο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης οι κ. Α. Ζαννάρα και Χρ. Γαλάτουλα, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.

Ο γνώριμος και αγαπητός στη Χίο από τα παλιά κ. Χαράλαμπος Αθανασίου Υπουργός Δικαιοσύνης, υποσχέθηκε την βάσιμη βοήθειά του για την πλήρωση των κενών του Ειρηνοδικείου Χίου, την κάλυψη μιας επί πλέον θέσεως Ειρηνοδίκη και την πλήρωση των υπαλληλικών κενών στο Πρωτοδικείο της Χίου.

Αμφότερα τα ζητήματα αυτά φαίνεται, ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, ωστόσο  υπάρχει αναμονή μέχρι την πρακτική υλοποίησή τους. Επίσης εντός της εβδομάδος αναμένεται το κλιμάκιο του Υπ. Δικαιοσύνης (ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ) που έχει επιληφθεί της αρμοδιότητας της διερεύνησης  και κατάληξης γηπέδου για την ανέγερση του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στη Χίο.

Σε όλα τα παραπάνω για τα οποία μεριμνά και προσπαθεί ο Δικ. Σύλλογος Χίου,  η ανταπόκριση  του Υπ. Δικαιοσύνης  κ. Χ. Αθανασίου υπήρξε θερμή, αφού ο ίδιος δεν παραλείπει  σε κάθε συνάντηση να ονοματίζει τη Χίο ως δεύτερη πατρίδα του.

Εκ παραλλήλου η Πρόεδρος μετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας υπο την προεδρία του νέου Προέδρου του ΔΣΑ και της Ολομέλειας κ. Β. Αλεξανδρή.

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν των ασφαλιστικών εισφορών και της αδυναμίας πληρωμής τους, του Κ.Ε.Α.Ο (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) , της διαμεσολάβησης, των αλλαγών του Κ.Πολ.Δ, φορολογικά ζητήματα, για τα οποία ζητήματα δεν αποκλείονται κινητοποιήσεις του κλάδου στο εγγύς μέλλον.

Ως γνωστόν  το ΔΣ του Δικ. Συλλόγου Χίου συγκροτήθηκε πρόσφατα σε σώμα με Πρόεδρο την κ. Ανθίππη Ζαννάρα , αντιπρόεδρο την κ. Χριστίνα Γαλάτουλα, Γεν. Γραμματέα τον Αυγ. Πιπίδη, Ταμία τον Γ. Ράγκο  και Μέλη τους κ Γλύκα Αγγελική, Παμπουρτζή Πολυξένη, Χούλη Αικατερίνη, Σακουλά Σταματία και Παρθενίδη Κων/νο.

Η Πρόεδρος

Ανθ. Ζαννάρα

 
ΜΗΝΥΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 26 Μάρτιος 2014 14:51

Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Πατρών

κ . Νίκο Παπάκο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Πρόεδρο Δ.Σ.Α. και Ολομέλειας των Δ.Σ. της

Χώρας,κ .Βας.Αλεξανδρή.

2. Πρόεδρο Δ.Σ.Θ. και μέλος του Προεδρείου της

Ολομέλειας κ.Ν.Βαλεργάκη

3.Προέδρο Δ.Σ.Π και μέλος του Προεδρείου της

Ολομέλειας  κ. Γιώργο Σταματογιάννη

Κυρίες κυρίους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων

Αγαπητέ Πρόεδρε του Δ.Σ.Πατρών

Με αφορμή το ΑΠ 274/21.3.2014 έγγραφό σας,

Κατ αρχήν σας ευχαριστούμε για την συναδελφική διάθεσή σας να μας ενημερώσετε άμεσα –όπως πάντοτε  και στο παρελθόν πράττατε – για τις

κυοφορούμενες εξελίξεις εν σχέσει με το Ν.3898/2010 «Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις».

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι δικηγόροι από του έτους 2009 –ασφαλώς και πρωτύτερα- και εντεύθεν «στοχοποιήθηκαν», όσο ουδείς άλλος επαγγελματικός κλάδος στην κατηγορία των ελευθέρων επαγγελματιών-δημοσίων λειτουργών.

Η επιβολή του Φ.Π.Α σε παρεχόμενες αμιγώς κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσίες ,η «υφ  όρον παραγραφή» εκτενούς κατηγορίας αδικημάτων, η με σπουδή «ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης» με την Εκουσία να οδηγείται στο Ειρηνοδικείο, εκ νέου εν μέρει στο Πρωτοδικείο και πάλι στο Ειρηνοδικείο κ.ο.κ., το περίφημο «Δικαστικό ένσημο» που με την καθιέρωση του και σε αναγνωριστικές αγωγές και όπου αλλού μπορεί να συμβεί, οι συνεχείς αλλαγές διατάξεων στους Κώδικες ,η κατάργηση των παραστάσεων των δικηγόρων και στα συμβόλαια για τον …αγοραστή, το περίφημο ΕΝΦΙΑ ,ο καίριος «τραυματισμός» των γραμματίων προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής,  είναι μόνο από τα λίγα μέτρα που επέφεραν ανασφάλεια Δικαίου, αδυναμία κατάρτισης αγοραπωλησιών, ακινησία  σε κατάθεση και εκδίκαση αγωγών.  Η εκ παραλλήλου επιχειρηθείσα άνωθεν αμφισβήτηση του χαρακτήρα του δικηγόρου ως άμισθου δημοσίου λειτουργού, όλα αυτά έπληξαν ομού και κεχωρισμένως, σχεδόν θανάσιμα  το δικηγορικό επάγγελμα και τον εξ αυτού, στοιχειωδώς αξιοπρεπή βιοπορισμό μας.

Στα πλαίσια αυτά της σώρευσης των υποθέσεων στα ασφυκτιούντα αληθώς (για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και κάποια άλλα μεγάλα αστικά κέντρα ίσως) και ολιγώτερο αληθώς για τις περιφερειακές πόλεις πινάκια, εστιάσθηκε η καινοτομία της θέσπισης του Διαμεσολαβητή , ώστε οι υποθέσεις που μπορεί να επιλύονται εξωδικαστικά, να μην άγονται στα Δικαστήρια ,δημιουργώντας την «παρενέργεια» της σώρευσης των υποθέσεων …’ανευ λόγου!

Το θέμα του «Διαμεσολαβητή» απασχόλησε την Ολομέλεια και οι θέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης εστιάσθηκαν μεταξύ άλλων στο αίτημα περί συνδρομής και στήριξης στην πράξη του υπό ψήφιση σχετικού τότε νομοσχεδίου περί «Διαμεσολάβησης» από τους δικηγόρους και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας ώστε να «επιτύχει» και να μην διαψευσθεί  όπως η «απόπειρα περί συμβιβασμού» στο παρελθόν.

΄Ετσι λοιπόν η Ολομέλεια συνεισέφερε στην επεξεργασία του νομοσχεδίου με θέσεις της, δια Εισηγητών Προέδρων σε σχετική Ολομέλεια και το άρθρο 4 του Ν.3898/2010 συμπεριέλαβε ότι «ο διαμεσολαβητής πρέπει να είναι δικηγόρος και δή διαπιστευμένος ως διαμεσολαβητής …» διό και δημιουργήθηκαν τα πρώτα Κέντρα Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά,κ.λ.π.,   με την συνεργασία των αντίστοιχων Εμπορικών Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, στα οποία οι φοιτούντες εν πέραν της ταχύρρυθμης αυτής εκπαίδευσης, υποβάλλονται  σε εξετάσεις του Κέντρου, αλλά και εν συνεχεία σε εξετάσεις και ενώπιον του Υπουργείου, προκειμένου να λάβουν την άδεια διαπίστευσης και μάλιστα όλα αυτά έναντι υψηλού χρηματικού κόστους, πολύ ανώτερου των λοιπών χωρών της Ε.Ε. που έχουν ανάλογα Κέντρα/ινστιτούτα Εκπαίδευσης Διαμεσολάβησης!

Σήμερα κι ενώ είμαστε σε μία τέτοια τροχιά, «πρίν αλέκτωρ λαλήσει…» ενισχύονται οι φήμες περί ανάμειξης και άλλων, πλην του κλάδου των δικηγόρων, στην …Διαμεσολάβηση!

Όπως δε φίλτατε Πρόεδρε των Πατρών, μας πληροφορείτε οι «φήμες» αυτές «ενισχύθηκαν» σε πρόσφατη εκδήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις 20.3.2014, ως «Ημέρα Διαμεσολάβησης» στο Μουσείο της Ακρόπολης εφόσον ………….κατ επιταγήν της Τρόϊκας, « κάθε τρίτος ,εκτός των δικηγόρων δηλαδή θα είναι εν δυνάμει ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ και να λαβει διαπίστευση διαμεσολαβητή…»

Επειδή πράγματι ο κίνδυνος είναι παρών και επι θύραις , όπως και η ..τάση –μια και «καταργήθηκαν» στη πράξη οι αγοραπωλησίες με τα «ενδιαφέροντα» πολλαπλά και ποικίλα κυβερνητικά μέτρα-  να εκδικάζονται οι υποθέσεις εξ εγγράφων και με καταθέσεις των μαρτύρων σε….συμβολαιογράφους και όχι ενώπιον των Δικαστών και πάλι λόγω …επιτάχυνσης της διεξαγωγής της δίκης!..,

ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου προτείνει α) συντάσσεται με την εγρήγορση που πρέπει πλέον να διακρίνει τα συνδικαλιστικά μας δρώμενα , ώστε να προλαμβάνουμε τις δυσάρεστες εξελίξεις προτού υλοποιηθούν και παγιωθούν, διότι η εκ των υστέρων αντίδραση, ουδέν όφελος ειχε για την καθημερινότητα ,τον βιοπορισμό και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων δικηγόρων ,αλλά και για την βιωσιμότητα του κλάδου ως αμίσθων δημοσίων λειτουργών και εν ταυτώ ελευθέρων επαγγελματιών.

β) Ομοίως προτείνουμε τη Σύγκλιση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δ.Σ. της Ελλάδος ,τη συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής άμεσα γ) εως ότου  συγκληθούν/συγκροτηθούν  τα ως άνω- την ανάληψη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α κάθε πρωτοβουλίας προς το Υπουργείο που θα διατρανώνει την ολοκληρωτική διαφωνία μας, με την επιχειρούμενη τροποποίηση του Ν.3898/2010 προς το σκοπό της  κατάργησης /τροποποίησης του αρθ.4 ,εφόσον μια τέτοια θέση θα επιφέρει ακομη περισσότερο την μείωση της δικηγορικής ύλης και θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα τον προσανατολισμό πολλών νέων κυρίως συναδέλφων , προς την Διαμεσολάβηση, ως μια εναλλακτική και ελπιδοφόρα επαγγελματική προσέγγιση της Δικηγορίας.

Με τιμή

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΧΙΟΥ

Ανθίππη Ζαννάρα

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 26 Μάρτιος 2014 14:49

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

********************

Με την υπ’ αριθ. πρωτ.: Δ12Α 1049261 ΕΞ 18.3.2014 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών καταργείται από 1/1/2014 η εκχώρηση ανείσπρακτων μισθωμάτων και τόκων δανείων στο Δημόσιο.  

Η εγκύκλιος που τιτλοφορείται «κατάργηση των υποχρεώσεων της παρ. 7 του άρθρου 4 του ν. 2238/1994» αναφέρει επί λέξει: «Με αφορμή την υποβολή ερωτημάτων, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι με τις διατάξεις της παρ. 11 το άρθρου 26 του ν.4223/2013 ορίζεται ότι από 1.1.2014 ο ν. 2238/1994 και όλες οι κανονιστικές πράξεις και εγκύκλιοι που εκδόθηκαν κατ’ εξουσιοδότηση αυτού παύουν να ισχύουν. Ως εκ τούτου η διαδικασία εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων και τόκων δανείων που ορίζονται στις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 4 του ν. 2238/1994, έπαψαν να ισχύουν από 1.1.2014»

Η παράγραφος 7 του άρθρου 4 του ν.2238/1994 είχε ως εξής: «Εισοδήματα από την εκμίσθωση ακινήτων και από τόκους δανείων που θεωρούνται ότι έχουν αποκτηθεί κατά τις διατάξεις του παρόντος και τα οποία αποδεδειγμένα δεν έχουν εισπραχθεί από το δικαιούχο, επιτρέπεται να μη συνυπολογίζονται στο συνολικό καθαρό εισόδημά του, εφόσον εκχωρηθούν στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα. Η εκχώρηση γίνεται με απλή έγγραφη δήλωση του υποχρέου σε φόρο, η οποία υποβάλλεται στον αρμόδιο για τη φορολογία του προϊστάμενου της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας μέσα στο οικονομικό έτος στο οποίο τα εισοδήματα αυτά υπόκεινται σε φόρο. Μαζί με τη δήλωση αυτή παραδίδονται στον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας τα αποδεικτικά έγγραφα της εκχωρούμενης απαίτησης και με την ίδια δήλωση ο εκχωρών βεβαιώνει άτι δεν κατέχει κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο. Το Δημόσιο υποκαθίσταται στα δικαιώματα του εκχωρητή. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η διαδικασία, ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης εκχώρησης εισοδημάτων στο Δημόσια, τα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με αυτήν, η διαδικασία βεβαίωσης των ποσών των εισοδημάτων που εκχωρούνται στο Δημόσιο, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια που είναι αναγκαία για την εφαρμογή των διατάξεων αυτής της παραγράφου». 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 13 Μάρτιος 2014 20:10

Όσοι ενδιαφέρονται να διορισθούν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις προσεχείς εκλογές μπορούν να προμηθευτούν την αίτησή τους από το γραφείο των φωτοτυπιών του Συλλόγου.

Παρακαλούμε όπως τις συμπληρώσετε και τις προσκομίσετε στο ίδιο γραφείο μέχρι 31-3-2014   καθότι πρέπει να αποσταλούν έγκαιρα στον ΄Αρειο Πάγο.

Από το ΔΣ

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269
« ΈναρξηΠροηγούμενο71727374757677787980ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 74 από 87