Αρχική

Συνδεση ΧρηστηΕιδήσεις απο το Lawnet.gr
 • Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για το νέο νόμο των ΕΠΕ

  ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


  ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

  ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ...

 • GDPR: Η νέα διαδικασία για την υποβολή καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ
  ...
 • ΑΠΔΠΧ: Ενημέρωση σχετικά µε την κατάργηση των γνωστοποιήσεων τήρησης αρχείου/επεξεργασιών και της χορήγησης αδειών

   ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

  24-05-2018

  Με την απόφαση υπ’ αριθ. 46/2018 της ΑΠ∆ΠΧ, κρίθηκαν τα εξής: ...

 • GDPR για Ιατρούς: Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο κανονισμό προσωπικών δεδομένων

  Έντυπο ορισμού Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) από την ΑΠΔΠΧ

  Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων εισάγει για πρώτη φορά ...

 • ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

  ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

  ΝΟΜΟΣ

  Συνδεδεμενοι Χρηστες

  Έχουμε 19 επισκέπτες συνδεδεμένους
  nomiki_voithia


  ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ
  ΕΥΧΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
  Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2016 12:11
  eyxes
   
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
  Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 12:53

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Στη Χίο, σήμερα 10  Αυγούστου 2016 ημέρα Τετάρτη συνήλθαν εκτάκτως τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου  εξ αφορμής δημοσιεύματος της  εφημερίδας «ΑΛΗΘΕΙΑ» (φύλλο 10.8.2016)  υπο το τίτλο «Ανοιχτή πρόσκληση στους συμπολίτες μας» δυνάμει της οποίας καλούνται εν μέσω της καρδιάς του θέρους στις17.8.2016  και ώρα 19.00 στο  Ο.Π.Κ.Χίου (ν.π.του Δήμου Χίου) να ακούσουν νομικής φύσεως θέματα που τους απασχολούν και ιδία θέματα  κατά τη τρέχουσα οικονομική και πολιτική επικαιρότητα της χώρας και εν συνεχεία να τους τα αναθέσουν προς επίλυση τους –εφόσον όπως ισχυρίζονται  κατέχουν σχεδόν …μαγικά !!! το νομικό χειρισμό αυτών-  προκειμένου να έχει επιτυχή κατάληξη  η προσπάθεια προς  «προς άγραν πελατείας» !!!. Διότι περί αυτού πρόκειται και όχι βέβαια  «για το νησί μας» !! Ειδικώτερα  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εκφράζει :

  1. σύμφωνα με το άρθ.40 του νέου Κ.Δ.( Ν.4194/2013) παρ.1,3 « η προβολή και δημοσιοποίηση των τομέων της επαγγελματικής δραστηριότητας  δικηγόρου η δικηγορικής εταιρίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό  με τρόπο που προσιδιάζει στο δικηγορικό λειτούργημα και συνάδει με το κύρος και την αξιοπρέπεια  του δικηγορικού λειτουργήματος» ενώ «οποιαδήποτε προσβολή ή δημοσιοποίηση δικηγόρου η δικηγορικής εταιρείας  μεταξύ άλλων δεν πρέπει: «α) να είναι αθέμιτη β) να είναι αναληθής και παραπλανητική γ) να προκαλεί απαξιωτικές εντυπώσεις και σχόλια για το δικηγορικό λειτούργημα  δ) η παράβαση του παρόντος άρθρου συνιστά  πειθαρχικό παράπτωμα ….τιμωρείται με πρόστιμο  από …έως  ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής δικηγόρου επιβάλεται η ποινή της προσωρινής παύσης  …κλ.π»

  Βάσει των ανωτέρω το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκτιμά  ότι η ανωτέρω επιχειρούμενη παρουσίαση από την προσκαλούσα/λούντες (φυσικά πρόσωπα με καταχώριση κινητών στη δημοσίευση στην «ΑΛΗΘΕΙΑ») με τον τρόπο και το ύφος που σχεδιάζεται να γίνει παραβιάζει τις συγκεκριμμένες διατάξεις  του Κ.περί Δικηγόρων και τη δεοντολογία του δικηγορικού λειτουργήματος.

  2. Ενδεικτικά –πέραν του ότι δεν αναφέρεται διοργανωτής φορέας ,ουδεμία επίκληση εξειδικευμένων σπουδών η εμπειρίας  σε αντικείμενο  αναφέρεται στη δημοσίευση στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» ενώ κατά τα λοιπά περιλαμβάνει στο σύνολό της σχεδόν την «πολιτική ατζέντα»  που  βιώνουμε  στη νομική της δήθεν εκδοχή καλλιεργώντας προσδοκίες για τη δήθεν με επιτυχία και αμεσότητα  «ρυθμισή» της. Μάλιστα εν είδει υπέρτατης υπερβολής  !! εμπεριέχει στη θεματολογία της η ανακοίνωση της κ. Ν.Κρητικοπούλου  και « τις αποζημιώσεις από την καταστροφική πυρκαγιά στα Μαστιχοχώρια του νησιού μας !» παρακάμπτοντας έτσι την πρωτίστως καθ ύλη αρμόδια Ε.Μ.ΧΙΟΥ και προτού καν εκδοθεί το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διερευνά την υπόθεση! Στη συνέχεια φυσικά η δημοσιευθείσα «πρόσκληση» καταλήγει στο προκείμενο: «καθένας μας βέβαια έχει και τις προσωπικές του νομικού περιεχομένου  υποθέσεις  για τις οποίες μπορεί ….να συζητήσει με τη δικηγόρο…!» στο πνεύμα του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω»  αν έχετε φερ ειπείν «και κανένα διαζύγιο, φέρτε το»!

  2α. Θεωρούμε βάσει των  ανωτέρω ότι πράγματι παραβιάζονται οι διατάξεις του Κ.περί Δ. και της δεοντολογίας και επισημαίνουμε ότι ο Δ.Σ.Χίου στη μακρά διαδρομή του –άνω της εκατονταετίας- έχει συνεισφέρει επιστημονικά και κοινωνικά στο Χιακό γίγνεσθαι  και ανέκαθεν τα μέλη του συνάδελφοι δικηγόροι χαρακτηρίζονταν-ζονται  από υψηλό επίπεδο γνώσεων, επαγγελματική επάρκεια, ήθος, σύνεση και συμπεριφορά  και όλα τούτα έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας ακόμη και των επισκεπτών του νησιού μας πού έτυχε αναπάντεχα να τους απασχολήσει αίφνης οιαδήποτε νομική εμπλοκή. Ο Σύλλογός μας που αριθμεί άνω των εκατό δικηγόρων «περηφανεύεται» ότι πλειάδα των μελών του και δή νέων κυρίως διαθέτει εξαιρετική εμπειρία για τα θέματα και περιπτώσεις των «υπερχρεωμένων νοικοκυριών» δανείων εξυπηρετούμενων και μη σε ευρώ η ελβετικό φράγκο και με έκδοση ανάλογων δικαστικών αποφάσεων ,καθώς και ωριμότεροι συνάδελφοί μας ασχολούνται επιτυχώς πέραν των λοιπών με τα ασφαλιστικά, εργατικά και συνταξιοδοτικά, ενώ ταυτόχρονα ως επιστημονικός φορέας έχουμε διοργανώσει εκδηλώσεις και σεμινάρια για τα υπερχρεωμένα  και για το νέο Κ.πολ.Δ., με ανάλογη προβολή στο κόσμο της Χίου.

  2β. Αντίθετα οι πολίτες οφείλουν να είναι επιφυλακτικοί στις «σειρήνες του Μεσσιανισμού» οποθενδήποτε προερχόμενες ,εμπιστευόμενοι πρωτίστως το κάθε Χιώτη επαγγελματία –εν προκειμένω τον επαγγελματία δικηγόρο που γνωρίζουν και εκτιμούν και αξιολογούν- που μπορούν καθημερινά να συναντήσουν στο γραφείο του , υποβάλλοντες απορίες και αιτιάσεις τους και αναθέτοντας  την υπόθεσή τους. Εξ άλλου και στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογες πρωτοβουλίες έστω από «χαλαρούς» φορείς και Επιτροπές (όχι φυσικά πρόσωπα) που δεν είχαν συνέχεια για όσα βάσιμα προεκτέθηκαν ή ενίοτε διότι η εν γένει πληροφόρηση εκτός  και  διαδικτυακή συνόδευαν αυτές τις «προσκλήσεις» με μια εικόνα σύγχυσης αν όχι άρνησης ,σε περιοχές της χώρας που είχαν προηγηθεί. Συνακόλουθα  απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εφόσον ο πολίτης που έχει ένα νομικό πρόβλημα ,οφείλει να γνωρίζει τις δυσκολίες και ότι θα «πασχίσει» και ο ίδιος για την επίλυσή του στα νόμιμα και δυνατά πλαίσια από κοινού με τον εντολοδόχο  δικηγόρο που εμπιστεύεται και αξιολογεί με κριτήρια να εμπιστεύεται, αποφεύγοντας προπάντων από αβελτηρία επιλογές που θα του προσθέσουν δυσχέρειες αντί για λύσεις.

  3.Τέλος η όλη «εκδήλωση» της 17.8.2016 σύμφωνα πάντοτε με την ανακοίνωση που έχει δεί το φώς της δημοσιότητας  στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» δεν εμφανίζει συγκεκριμμένο φορέα (σωματείο,σύλλογο κλπ) που τη διοργανώνει αλλά ιδιώτες!!Επομένως ερωτήματα γεννά ο τρόπος που παραχωρείται δημόσιο βήμα στον οιοδήποτε από πλευράς της Δ.Αρχής Χίου και του Ο.Π.Κ.Χίου ,φορέα η ιδιώτη ( η και ακόμη ιδιώτες υπο το πέπλο φορέα). Ως προς το τελευταίο, κατά τη γνώμη μας οφείλουν να είναι προσεκτικότεροι σε ποιόν και πώς επιλέγουν να διαθέτουν μια αίθουσα εφόσον βαρύνουσα σημασία για τη διάθεσή της , έχει οιονεί ο σκοπός των Ιδρυτών του Κέντρου  σε συνδυασμό με τις καταστατικές διατάξεις από της περιέλευσης του τελευταίου  στο Δ.Χίου ,αλλά και με ευθύνη στους δημότες και επαγγελματίες (που με συνέπεια καταβάλλουν τα διόλου ευκαταφρόνητα δημοτικά τέλη) και με σεβασμό στους Επιστημονικούς Συλλόγους του τόπου, που Αρχές και πολίτες γνωρίζουν τη συμβολή  του καθενός  και συνολικά  στην διαχείριση και συνδρομή του προσφυγικού προβλήματος στο νησί.

  4.Η  παρούσα ανακοίνωση θα αποσταλεί στο τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και θα διαβιβαστεί αρμοδίως στο Δ.Σ.Αθηνών με αίτημα «τις δικές του νόμιμες ενέργειες» γνωστοποιούμενη και σε όλους τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας μας, ενώ διευκρινιστέο τυγχάνει ότι ο πρώτος αναφερόμενος προσκαλών ιδιώτης ουδεμία σχέση έχει με συνάδελφο δικηγόρο Αθηνών χιακής καταγωγής ,που συμπίπτει κατά το ονοματεπώνυμο.

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Ανθίππη Ζαννάρα                                     Ξένος Αυγουστος Πιπίδης

   

  Χριστίνα Γαλάτουλα Αντιπρόεδρος

  Γιώργος Ράγκος  Ταμίας

  Αγγελική Γλύκα

  Ελευθέριος Μπλάτσιος

  Κώστας Παρθενίδης

  Σταματία Σακουλά

  Κάτια Χούλη

  Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 12:54
   
  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
  Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2016 17:15
  prosklisi2600x4651
   
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
  Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2016 17:12

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟΦΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Α΄ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016


  Δείτε αναλυτικά εδώ

  Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2016 17:15
   
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
  Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2016 17:07

  apoxairetismos

  Με συγκίνηση αποχαιρέτισαν οι δικηγόροι της Χίου,  την μέχρι πρότινος Εισαγγελέα Πρωτοδικών του νησιού κ. Εμμανουέλα Κετσιατζή που μετά από 6 χρόνια επιτυχημένης υπηρεσίας στο νησί μας, αναχωρεί σύντομα λόγω μετάθεσης, στη Θεσσαλονίκη.

  Το αποχαιρετιστήριο «ουζάκι» δόθηκε στο «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» στην προκυμαία με παρόντες Δικαστές και δικηγόρους, να διανθίζουν την εκδήλωση με σοβαρά και ευτράπελα και συνάμα να υποδέχονται και τους δύο νέους Ειρηνοδίκες Χίου που αφίχθηκαν σε αντικατάσταση των αποχωρούντων.

  Από τα πιο ενδιαφέροντα που ξετυλίχθηκαν στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, ο λόγος που εκφωνήθηκε εκ μέρους της Προέδρου του Δ.Σ.Χίου, Ανθίππης Ζαννάρα, το πέρασμα της κ.Εισαγγελέως από τα τραπέζια των δικηγόρων και η φωτογράφιση με όλους, τα χειροκροτήματα, η εκτίμηση και η ευχάριστη διάθεση που εκφράσθηκαν στη μορφή της Χιώτισσας σφίγγας , ως δώρο των δικηγόρων της Χίου (δημιουργία του Θ.Χαβιάρα )προς την Ε.Κετσιατζή με τις πιο εγκάρδιες ευχές τους για υγεία και επάνοδο της, ως Εισαγγελέα Εφετών στο Εφετείο  Β.Αιγαίου.

  Ο αποχαιρετιστήριος λόγος

  Κατά τη διάρκεια του αποχαιρετιστήριου λόγου η πρόεδρος του Δ.Σ. Χίου Α. Ζαννάρα εστίασε στη γνώση, στην επάρκεια, στην εργατικότητα, στη φιλοτιμία και στο θάρρος της Εμαννουέλας Κετσιατζή να αγγίξει υποθέσεις που πολλοί δεν τόλμησαν να αγγίζουν.

  Από την αναφορά της κ. Ζαννάρα δεν έλειψε η υπόθεση των Locos για την οποία τόνισε απευθυνόμενη στην κ. Κετσιατζή:

  « Θεωρούμε πως το άγγιγμά σας αυτό - λές και είχε κάτι πιο μαγικό από ένα αυστηρό εισαγγελικό παράγγελμα δίωξης- ελευθέρωσε λυτρωτικά πολλά νέα παιδιά από το «γλίστρημα» των εξαρτήσεων και μέσα από επώδυνες διαδικασίες ,τους έδωσε ένα άλλο δρόμο ,ένα διαφορετικό όραμα, μια νέα ζωή. Ποιος ξέρει άραγε, μπορεί όταν  αιφνιδιασμένα οδηγήθηκαν ενώπιόν σας για τις εναντίον τους  «κατηγορίες» να τους έμεινε η μορφή της κατάξανθης κόμης στο πρόσωπο μιας νεράϊδας  γοητευτικά αυστηρής, που με το ραβδάκι της νομιμότητας ,επιχειρούσε να τους πείσει πως η ζωή είναι αλλού,  πως οι αξίες της  και η συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το «γκέτο» του περιθωρίου! Συνάμα κατ εκείνη τη χρονική περίοδο που η Εισαγγελία «τάραξε τα νερά» στο νησί μας η χιακή κοινωνία βγήκε από το «καβούκι » της σιωπής και της ατολμίας- που ενίοτε τη χαρακτηρίζει- και βλέποντας στο καθρέφτη το πρόσωπό της, έψαξε εκ νέου τις σχέσεις της και την επικοινωνία στην οικογένεια».

  «Πολιτογραφημένη Χιώτισσα»

  Από τα λεγόμενα της Α. Ζαννάρα δεν έλειψαν και οι γενικότερες αναφορές για τη συμβολή της Ε. Κετσιατζή σε φλέγοντα ζητήματα του νησιού. Όπως είπε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου η πρώην Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου συνέβαλε στη δημιουργία της μαθητικής στέγης του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στα Καρδάμυλα, βοήθησε στον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Συστήματος  μέσω των προσπαθειών δημιουργίας νέων Φυλακών στο νησί ενώ υπήρξε καθοριστική η συμβολή της στην ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου της Χίου.

  Από τις αναφορές δεν έλειψε και η συμβολή της Ε. Κετσιατζή στο θέμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων αφού αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για ομαλή τους ανάπτυξη και την επιμόρφωσή τους.

  «Είστε για μας μια πολιτογραφημένη Χιώτισσα φίλη μας, και θα χαιρόμαστε πάντοτε να σας  βλέπουμε για διακοπές  στο νησί μας και στο μέλλον αναμένουμε να σας υποδεχθούμε και ως Εισαγγελέα Εφετών  Β.Αιγαίου», κατέληξε η κ. Ζαννάρα.

   

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

  Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269
  « ΈναρξηΠροηγούμενο11121314151617181920ΕπόμενοΤέλος »

  Σελίδα 19 από 76