Αρχική Νέα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2016 17:12

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟΦΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Α΄ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016


Δείτε αναλυτικά εδώ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 28 Ιούλιος 2016 17:07

apoxairetismos

Με συγκίνηση αποχαιρέτισαν οι δικηγόροι της Χίου,  την μέχρι πρότινος Εισαγγελέα Πρωτοδικών του νησιού κ. Εμμανουέλα Κετσιατζή που μετά από 6 χρόνια επιτυχημένης υπηρεσίας στο νησί μας, αναχωρεί σύντομα λόγω μετάθεσης, στη Θεσσαλονίκη.

Το αποχαιρετιστήριο «ουζάκι» δόθηκε στο «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» στην προκυμαία με παρόντες Δικαστές και δικηγόρους, να διανθίζουν την εκδήλωση με σοβαρά και ευτράπελα και συνάμα να υποδέχονται και τους δύο νέους Ειρηνοδίκες Χίου που αφίχθηκαν σε αντικατάσταση των αποχωρούντων.

Από τα πιο ενδιαφέροντα που ξετυλίχθηκαν στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, ο λόγος που εκφωνήθηκε εκ μέρους της Προέδρου του Δ.Σ.Χίου, Ανθίππης Ζαννάρα, το πέρασμα της κ.Εισαγγελέως από τα τραπέζια των δικηγόρων και η φωτογράφιση με όλους, τα χειροκροτήματα, η εκτίμηση και η ευχάριστη διάθεση που εκφράσθηκαν στη μορφή της Χιώτισσας σφίγγας , ως δώρο των δικηγόρων της Χίου (δημιουργία του Θ.Χαβιάρα )προς την Ε.Κετσιατζή με τις πιο εγκάρδιες ευχές τους για υγεία και επάνοδο της, ως Εισαγγελέα Εφετών στο Εφετείο  Β.Αιγαίου.

Ο αποχαιρετιστήριος λόγος

Κατά τη διάρκεια του αποχαιρετιστήριου λόγου η πρόεδρος του Δ.Σ. Χίου Α. Ζαννάρα εστίασε στη γνώση, στην επάρκεια, στην εργατικότητα, στη φιλοτιμία και στο θάρρος της Εμαννουέλας Κετσιατζή να αγγίξει υποθέσεις που πολλοί δεν τόλμησαν να αγγίζουν.

Από την αναφορά της κ. Ζαννάρα δεν έλειψε η υπόθεση των Locos για την οποία τόνισε απευθυνόμενη στην κ. Κετσιατζή:

« Θεωρούμε πως το άγγιγμά σας αυτό - λές και είχε κάτι πιο μαγικό από ένα αυστηρό εισαγγελικό παράγγελμα δίωξης- ελευθέρωσε λυτρωτικά πολλά νέα παιδιά από το «γλίστρημα» των εξαρτήσεων και μέσα από επώδυνες διαδικασίες ,τους έδωσε ένα άλλο δρόμο ,ένα διαφορετικό όραμα, μια νέα ζωή. Ποιος ξέρει άραγε, μπορεί όταν  αιφνιδιασμένα οδηγήθηκαν ενώπιόν σας για τις εναντίον τους  «κατηγορίες» να τους έμεινε η μορφή της κατάξανθης κόμης στο πρόσωπο μιας νεράϊδας  γοητευτικά αυστηρής, που με το ραβδάκι της νομιμότητας ,επιχειρούσε να τους πείσει πως η ζωή είναι αλλού,  πως οι αξίες της  και η συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το «γκέτο» του περιθωρίου! Συνάμα κατ εκείνη τη χρονική περίοδο που η Εισαγγελία «τάραξε τα νερά» στο νησί μας η χιακή κοινωνία βγήκε από το «καβούκι » της σιωπής και της ατολμίας- που ενίοτε τη χαρακτηρίζει- και βλέποντας στο καθρέφτη το πρόσωπό της, έψαξε εκ νέου τις σχέσεις της και την επικοινωνία στην οικογένεια».

«Πολιτογραφημένη Χιώτισσα»

Από τα λεγόμενα της Α. Ζαννάρα δεν έλειψαν και οι γενικότερες αναφορές για τη συμβολή της Ε. Κετσιατζή σε φλέγοντα ζητήματα του νησιού. Όπως είπε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου η πρώην Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου συνέβαλε στη δημιουργία της μαθητικής στέγης του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στα Καρδάμυλα, βοήθησε στον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Συστήματος  μέσω των προσπαθειών δημιουργίας νέων Φυλακών στο νησί ενώ υπήρξε καθοριστική η συμβολή της στην ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου της Χίου.

Από τις αναφορές δεν έλειψε και η συμβολή της Ε. Κετσιατζή στο θέμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων αφού αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για ομαλή τους ανάπτυξη και την επιμόρφωσή τους.

«Είστε για μας μια πολιτογραφημένη Χιώτισσα φίλη μας, και θα χαιρόμαστε πάντοτε να σας  βλέπουμε για διακοπές  στο νησί μας και στο μέλλον αναμένουμε να σας υποδεχθούμε και ως Εισαγγελέα Εφετών  Β.Αιγαίου», κατέληξε η κ. Ζαννάρα.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2016 18:01

Πρόσκληση

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση προς τιμή της κας Εισαγγελέως που μας αποχαιρετά και κλείσιμο του έτους συνάμα.


Κάπου κοντά, στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ στην Προκυμαία της Χίου (Λ. Αιγαίου 68) , μεσημέρι Τετάρτης 20 Ιουλίου 16 και ώρα 13,15

Με πολύ κέφι και ουζάκι, οικονομικό…… σας περιμένουμε!

Καλή συνάντησή μας λοιπόν …..

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2016 11:57

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

ΛΟΓΩ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ  Ο.Σ.Δ.Δ.Υ

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ

ΜΕ COURRIER 

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2016 17:15

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ 

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 5/7/2016

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016, στα γραφεία του ΔΣΑ, αποφάσισε ομόφωνα:

Ενέκρινε το κείμενο αρχών και θέσεων του Δικηγορικού  σώματος σχετικά με τα τρία νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχουν τεθεί σε διαβούλευση και αφορούν την Νομική βοήθεια, τα παράβολα και την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων, το οποίο έχει ως ακολούθως:

Η Ολομέλεια μετά την διαδικτυακή ανάρτηση προς διαβούλευση των τριών προσχεδίων νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της διότι το δικηγορικό σώμα, για μία ακόμη φορά αγνοήθηκε κατά την διαδικασία εκπόνησής τους, μολονότι τούτο προβλέπεται ρητώς από τις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων (άρθρα 90 και 134).

Επί των κατ’ ιδίαν διατάξεων επισημαίνονται τα εξής:

Παράβολα, τέλη και δικαστικά έξοδα

Η κατάργηση των οικονομικών εμποδίων κατά την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη αποτελεί πάγιο αίτημα του δικηγορικού σώματος.

Η αύξηση  παραβόλων και τελών -ενδεικτικά η θεσμοθέτηση  «αναβολόσημου» και η αύξηση του ποσού των μεγαρόσημων- λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, αφού παρεμποδίζει την ευχερή πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη, κυρίως δε, θίγει  τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Εξάλλου , η διάταξη για το «αναβολόσημο» είναι ισοπεδωτική αφού –ενδεικτικά- αγνοεί τόσο τον λόγο της αναβολής, όσο και την δικονομική θέση του αιτούντος.

Όσον αφορά στην κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές και την μείωσή του στις εργατικές διαφορές, επισημαίνεται ότι συνιστά δικαίωση των πάγιων θέσεων του δικηγορικού σώματος.

Είναι αυτονόητο, όμως, ότι δεν πρέπει να επιβληθούν , πολύ δε περισσότερο να αυξηθούν τα  υφιστάμενα παράβολα, τέλη και λοιπά έξοδα της δικαστικής διαδικασίας.

Υποθηκοφυλακεία

Η σχεδιαζόμενη κατάργηση των υποθηκοφυλακείων επιχειρείται χωρίς συνολικό σχεδιασμό, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν  το Εθνικό Κτηματολόγιο, που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, και χωρίς μελέτη των κατά τόπους ιδιαιτεροτήτων. Παραγνωρίζει  τις δυσχέρειες πρόσβασης , τη νησιωτικότητα και τις εν γένει τοπικές ιδιομορφίες.

Ως εκ τούτου, απαιτείται διάλογος και επανασχεδιασμός από μηδενική βάση, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους, προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψιν οι τεκμηριωμένες θέσεις που έχουν διαμορφωθεί.

Νομική Βοήθεια

Ο συνολικός σχεδιασμός της νομικής βοήθειας όπως αποτυπώνεται στο κυβερνητικό προσχέδιο πάσχει συνολικά ως προς την ουσία του αφού δεν υπάρχει πρόνοια για το επίπεδο της παρεχόμενης νομικής βοήθειας, ρυθμίζει δε, τα διάφορα θέματα -που έχουν προκύψει και κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει το δικηγορικό σώμα- με προτάσεις πρόχειρες και εμβαλωματικές χωρίς υποστήριξη, υποδομή, χρηματοδότηση και εκπαίδευση, αναθέτοντας στους δικηγόρους το ρόλο του υπαλλήλου, στους δε Δικηγορικούς Συλλόγους το ρόλο του αχθοφόρου μιας ευθύνης χωρίς την αναγκαία κρατική υποστήριξη.  Πρέπει να τονιστεί ότι την ευθύνη και υποχρέωση για την άρτια λειτουργία της νομικής βοήθειας, φέρει στο ακέραιο το Κράτος. Συνεπώς, οφείλει αντιστοίχως να λάβει μέριμνα για την οικονομική θωράκιση του θεσμού, προϋπόθεση που αγνοείται παντελώς και επιμόνως από το προσχέδιο. Ας σημειωθεί ότι βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαζόμενης συνολικής δομής της νομικής βοήθειας είναι η δαιδαλώδης και γραφειοκρατική διάρθρωσή της, στοιχεία τα οποία μετά βεβαιότητας οδηγούν σε αδιέξοδες και ανεφάρμοστες λύσεις.

Αναλυτικό υπόμνημα της Ολομέλειας επί των παραπάνω ζητημάτων θα αποσταλεί τις προσεχείς ημέρες σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Για το θέμα του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που τέθηκε σε ισχύ από την 1/1/2016, η Ολομέλεια ομόφωνα επανέλαβε την ομόθυμη αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος σε διατάξεις του που παραβιάζουν την αρχή της δίκαιης δίκης και υπονομεύουν δικαιώματα διαδίκων αλλά και εργαζομένων στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης.  Κατόπιν τούτων αποφάσισε να επανεξετάσει το θέμα και την στάση της, στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2016 07:26
Κατάσταση ηλεκτρονικών παραβόλων. Δείτε εδώ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 02 Ιούλιος 2016 11:42
_20160701_152614 (700 x 919)
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2016 12:10

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΣΗΜΩΝ ΥΠΕΡ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΠΟ 1-7-2016

********************************

Εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι από την 1η Ιουλίου 2016 καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν ένσημα υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης για τους δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές και υποθηκοφύλακες, δηλαδή τα άρθρα 10 του Ν. 4114/1960 «Περί Κώδικος Ταμείου Νομικών» (Α` 164), 6 του Οργανισμού Ταμείου Ασφάλισης Συμβολαιογράφων (Αποφ. Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων 136/167/16.2/7.3.1988 (Β` 131), 4 του Κανονισμού του Κλάδου Υγείας του ΤΑΣ (Π.δ. 113/1987, Α`65), 4 του Β.δ. της 6/22.9.1956 (Α` 209), 4 του Α.Ν. 2682/1940 (Α` 411), 37 του Ν. 4507/1966 (Α` 71), 4 του Π.δ. 73 της 18/29.2.1984 (Α` 24), 7 παρ. Ζ` του Ν.4043/2012 (Α` 25), καθώς και το Π.δ. 197 της 6/14.4.1989 (Α` 93).

Συνεπεία της ανωτέρω κατάργησης, παύει η υποχρέωση επικόλλησης ενσήμων ΕΤΑΑ/ΤαΝ, ΕΤΑΑ/ΤΕΑΔ, ΕΤΑΑ/ΤΥΔΕ και όλων των λοιπών φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Επισημαίνεται εκ περισσού, ότι από τη συγκεκριμένη κατάργηση δεν θίγεται η υποχρέωση επικόλλησης σε διαδικαστικά έγγραφα των λοιπών ενσήμων, όπως υπέρ  ΤΑΧΔΙΚ (μεγαρόσημο), ΛΕΑΔΙΧ, τα οποία συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ως έχει.

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/dsx/public_html/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 10 από 47