Αρχική

Συνδεση ΧρηστηΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

ΝΟΜΟΣ

Συνδεδεμενοι Χρηστες

Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους
nomiki_voithia


ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2022 07:47
Προκηρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Δείτε την προκήρυξη εδω.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2022 09:08

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ: 15 . ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2022 09:11
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 01 Μάρτιος 2022 08:51

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Πρόεδροι   

   

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε  ότι έχει αναρτηθεί  στην επίσημη ιστοσελίδα του ν.π.δ.δ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» και στους επίσημους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,  εκπαιδευτικό βίντεο για την «Ηλεκτρονική  Υποβολή των εγγραπτέων πράξεων στα Κτηματολογικά Γραφεία»  από τους  δικηγόρους.  

Στο βίντεο αυτό  παρουσιάζονται  αναλυτικά η διαδικασία,  η βήμα-βήμα χρήση της ψηφιακής εφαρμογής καθώς  και  οι προϋποθέσεις πρόσβασης  σε αυτήν . 

Το βίντεο αποτελεί το πρώτο μιας σειράς εκπαιδευτικών  παρουσιάσεων προς επαγγελματίες, με σκοπό τη διευκόλυνσή τους στη χρήση των ψηφιακών εφαρμογών του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Παρακαλούμε για την ανάρτηση της συνημμένης Ανακοίνωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου στην ιστοσελίδα του  Συλλόγου σας  και τη ενημέρωση των μελών σας με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να διευκολυνθεί αποτελεσματικά  η απομακρυσμένη διαχείριση των εργασιών τους.   

Σας επισυνάπτουμε τη σχετική  Ανακοίνωση Τύπου από το Ελληνικό Κτηματολόγιο

Το link για το βίντεο είναι : https://www.youtube.com/watch?v=hSu3N_YhRG8&t=9s

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις

Για τη Δ/νση Κτηματολογίου

Φωτεινή Βακαλοπούλου

Πρ/νη Τμ. Ανάπτυξης & Τεχν.Υποστήριξης

Δ/νσης  Κτηματολογίου

Υποδ/νση Διαχείρισης χωρικών δεδομένων

ΝΔΠΠ «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

 
ΠΑΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2022 09:49

Με κεντρικό σύνθημα "η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο" οι δικηγόροι της Χίου κατεβαίνουν στη σημερινή κινητοποίηση ενάντια στη δομή του Θόλους.

Από νωρίς το πρωί, ο Δικηγορικός κόσμος, συγκεντρώθηκε έξω από το Πρωτοδικείο Χίου, προκειμένου να δηλώσει την αντίθεσή τους, στο μέγεθος της δομής, στην επιλογή του Θόλους, στις εργασίες ανατίναξης στο ανάγλυφο των βραχών αλλά και στη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ.

Οι Δικηγόροι μάλιστα μετέβησαν πριν την πλατεία και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου, όπου κατέθεσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας.


Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2022 10:01
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 09 Ιανουάριος 2022 12:58

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ

Χίος, 3/1/2022

ΠΡΟΣ:

Εξοχότατο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ.κ.Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κύριο Κώστα Μουτζούρη,

Αξιότιμο Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Κύριο Παντελή Βρουλή,

Αξιότιμο Δήμαρχο Χίου, Κύριο Σταμάτιο Κάρμαντζη,

Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών, κ.Μάρκο

Αξιότιμο Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Κύριο Ανδρέα Μιχαηλίδη,

Αξιότιμο Βουλευτή ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Χίου, Κύριο Νότη Μηταράκη

ΚΟΙΝ: Αξιότιμους κκ.

Εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου, και

Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου

 

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προ τετελεσμένου επιχειρείται να βρεθεί η χιακή κοινωνία ακόμη μία φορά, καθώς έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ήδη υπέγραψε σύμβαση για την εκτέλεση του  έργου της κατασκευής της νέας υπερδομής υποδοχής/ταυτοποίησης/φιλοξενίας/ κράτησης προσφύγων στην περιοχή «Παχύ-Θόλος» Συκιάδας Χίου και επίσης ήδη ζήτησε εγγράφως την παρουσία αρχαιολόγου για την επίβλεψη του έργου, την έναρξη κατασκευής του οποίου μάλιστα όρισε για την 4-1-2022.

Προχωρεί δε στις ενέργειες αυτές το Υπουργείο, χωρίς να υπάρχει κανένα κατεπείγον και παραγνωρίζοντας προκλητικά και αδικαιολόγητα ότι εκκρεμεί η συζήτηση της αίτησης λήψεως ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Δήμος Χίου ενώπιον του Πρωτοδικείου Χίου στις 19.01.2022, κατόπιν αναβολής που το ίδιο το Υπουργείο αιτήθηκε στην αρχικώς ορισθείσα δικάσιμο της 03.11.2021, με αίτημα τη ρύθμιση της κατάστασης και την έννομη προστασία του από τη χωροθέτηση του βλαπτικού από κάθε άποψη αυτού έργου και δη εντός εδαφικού τμήματος ιδιοκτησίας του Δήμου Χίου. Ταυτόχρονα έχει ήδη συζητηθεί και αναμένεται να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης ακυρώσεως που έχει καταθέσει ο Δήμος Χίου ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας για την ακύρωση κάθε συναφούς με την χωροθέτηση και κατασκευή του έργου αυτού πράξεως της Διοίκησης. Προχωρεί συνεπώς στις ενέργειες αυτές το Υπουργείο, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για το γεγονός, ότι η Δικαιοσύνη ακόμη δεν έχει αποφανθεί για το νομικό καθεστώς του ακινήτου επί του οποίου επιδιώκεται η εγκατάσταση της δομής και για τη νομιμότητα της απόφασης χωροθέτησης και κατασκευής της δομή, συμπεριφορά η οποία καταδεικνύει και την  έλλειψη σεβασμού του, προς το θεσμό της Δικαιοσύνης.

Οι Σύλλογοί μας, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, κινούμενοι από το αίσθημα ευθύνης από το οποίο προσήκει να εμφορούνται ως επιστημονικοί φορείς της Χίου,  παίρνουμε ρητά θέση εναντίον της κατασκευής της εξωφρενικού μεγέθους αυτής υπερδομής υποδοχής/ταυτοποίησης/ φιλοξενίας/ κράτησης προσφύγων στο νησί μας, σε παράβαση των υποσχέσεων περί δομής δυναμικότητας 500 ατόμων και θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους όσους διοικούν τη χώρα μας ή εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο και στην αυτοδιοίκηση το λαό της Χίου για όσα συμβαίνουν και προοιωνίζεται να συμβούν στο νησί μας και τους θέτουμε τα εξής ερωτήματα που απαιτούν άμεση, υπεύθυνη και ξεκάθαρη απάντηση:

  1. Γιατί η Διοίκηση προχωρεί στην κατασκευή του έργου σε αμφισβητούμενης κυριότητας εδαφικό τμήμα, χωρίς να πτοείται από το προβλεπόμενο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν δαπανηρά και εν τοις πράγμασι ανεπανόρθωτα τετελεσμένα που θα ανατραπούν εκ των υστέρων με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως κατά το παρελθόν έχει συμβεί με την προσπάθεια εγκατάστασης της δομής στο Αίπος;
  1. Γιατί η Διοίκηση χωροθέτησε το έργο αυτό μέσα στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο του Ρημόκαστρου, παρά τη σαφή αρνητική εισήγηση της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χίου  που αποφαίνεται το προφανές ότι δηλαδή η επέμβαση στο εκεί ανάγλυφο με την χρήση εκρηκτικών -που αναγκαστικά θα απαιτηθεί λόγω του βραχώδους υπόβαθρου- θα προκαλέσει τεράστια και μη αναστρέψιμη αλλοίωση στην περιοχή; Και πώς ακριβώς μπορεί να τηρηθεί στην πράξη επί εδάφους η ανεδαφική σύσταση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να περιοριστεί η χρήση εκρηκτικών αφού δεν είναι δυνατή η εκτέλεση των εργασιών χωρίς χρήση εκρηκτικών και πώς μπορεί να γίνει εκ των υστέρων προσπάθεια αποκατάστασης του τοπίου, όταν προφανώς τέτοια αποκατάσταση είναι πρακτικά αδύνατη. Δεν είναι ευθύνη της Διοίκησης να προστατεύσει το χώρο που η ίδια εκήρυξε ως αρχαιολογικό;
  1. Γιατί η Διοίκηση χωροθέτησε το έργο αυτό μέσα σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους (ΤΙΦΚ) και πλησίον σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως ΝATURA και αντί να προστατέψει την περιοχή σχεδιάζει να την υποβαθμίσει και να την αλλοιώσει με εκρηκτικά και κτηριακές και λοιπές βλαπτικές εγκαταστάσεις (αποχετευτικό δίκτυο κλπ.); Ακόμη κι αν το γράμμα του Νόμου δίνει τυπικά τη δυνατότητα παράκαμψης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων με ξεκάθαρα αντισυνταγματικές εξαιρέσεις από αδειοδοτήσεις και μελέτες περιβαλλοντικών όρων, διερωτώμαστε, είναι δυνατόν να  χαρακτηρίζεται ένα έργο όπως το εν λόγω, (για την πραγματοποίηση του οποίου θα γίνει χρήση εκρηκτικών υλών για την ανατίναξη εδάφους χαρακτηρισμένου ως «ΤΙΦΚ» και σε απόσταση περίπου 3 χλμ. Από ζώνη «NATURA»), ως δήθεν έργο εμπίπτον στην κατηγορία Β του αρ. 1 ν. 4014/2011 «ΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»; Αυτή είναι η προστασία που επιφυλάσσει η Διοίκηση στα προστατευόμενα εν προκειμένω περιβαλλοντικά και πολιτιστικά αγαθά; Και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την αποχέτευση και την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα από την δημιουργία μιας μικρής κωμόπολης στην περιοχή;
  1. Γιατί η Διοίκηση, την ίδια στιγμή που ισχυρίζεται ότι αντλεί τα όποια δικαιώματα κατοχής του χώρου από την ΕΤΑΔ, που υποτίθεται ότι έχει τη διαχείριση επειδή πρόκειται για χώρο που αποχαρακτηρίστηκε ως δάσος,  αντί να προστατεύσει εν πάση περιπτώσει την περιοχή που προφανώς θεωρεί ως χρήζουσα ιδιαίτερης προστασίας σύμφωνα με τις αντίστοιχες περιβαλλοντικές διατάξεις, αντιθέτως προχωρεί στο σχεδιασμό της ανεπανόρθωτης αλλοίωσης  αυτής;
  1. Γιατί η Διοίκηση επιλέγει να έχει τόσο μεγάλη δυναμικότητα ατόμων προερχομένων από τρίτες χώρες το έργο που χωροθετείται σε ανατολικό ακρωτήριο του νησιού σε μικρή απόσταση από τα τουρκικά παράλια κατά παράβαση κάθε μέτρου εθνικής ασφαλείας που επιβάλει η κοινή λογική.
  1. Γιατί περαιτέρω η Διοίκηση επιλέγει να χωροθετήσει ένα έργο τέτοιας δυναμικότητας προσφύγων – αιτούντων άσυλο προερχομένων από τρίτες χώρες σε παραμεθόριο γενικά περιοχή και μάλιστα για αόριστο χρονικό διάστημα. Όταν ο νόμος για λόγους εθνικής ασφαλείας απαγορεύει πλην εξαιρέσεων και μετά από εξέταση των συνθηκών εκάστου αιτούντος ξεχωριστά την απόκτηση ακόμη και ενοχικών δικαιωμάτων επί ακινήτων για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ενώ οι γειτονικοί οικισμοί του Παντουκειούς, της Συκιάδας και της Λαγκάδας αριθμούν το ένα δέκατο του πληθυσμού που θα στεγάζεται στην σχεδιαζόμενη δομή, ποια μέτρα έχουν προβλεφθεί για την ασφάλεια των οικογενειών που κατοικούν στους οικισμούς αυτούς; Πώς θα εξασφαλιστεί η φύλαξη και αστυνόμευση και με τίνος ευθύνη ή έχουν αφεθεί στη τύχη  όλα αυτά; Σημαντικό είναι και το θέμα των δικαιωμάτων των ίδιων των αιτούντων άσυλο που θα οδηγηθούν σε αναγκαστικό εγκλεισμό με φυσική συνέπεια την πυροδότηση αντιδράσεων και ανεπιθύμητων συμπεριφορών σε βάρος των γειτονικών οικισμών που θα υφίστανται και το όλο βάρος.
  1. Ποιοι είναι οι εξαιρετικοί ειδικοί και κατεπείγοντες λόγοι εθνικού συμφέροντος και ποια η κατεπείγουσα επιτακτική ανάγκη δημιουργίας αυτής της τερατώδους σε διαστάσεις υπερδομής που να δικαιολογούν την παράκαμψη και παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική πολεοδομική ή άλλη διάταξη ως προς την κατασκευή του έργου; Πέρα από το γεγονός ότι οι διατάξεις του Ν.4375/2016 είναι προδήλως αντισυνταγματικές, και όταν σε καμιά περίπτωση οι σημερινές συνθήκες του προσφυγικού στη Χίο δεν εμπίπτουν στην περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων αυτών.
  1. Όταν η Διοίκηση χαρακτηρίζει το έργο προσωρινό γιατί δεν διευκρινίζει το χρονικό του ορίζοντα; Σε ποιο χρονικό διάστημα αφορά η υπέρογκη δαπάνη για αυτή την προσωρινή κατασκευή;
  1. Υπάρχει πρόβλεψη διαφορετικού χώρου για τα ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά, προκειμένου να μην εκτεθούν σε κίνδυνο κακοποίησης από ενήλικες;
  1. Έχουν  εξασφαλισθεί ενισχύσεις  των  υποδομών  του νησιού (ενίσχυση Λιμενικού και Αστυνομίας με μέσα και προσωπικό, διαφύλαξη της υγείας τους, ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Χίου, πούλμαν και πλοία για τις μετακινήσεις κτλ);

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι  Χιώτες, οι εθελοντές, οι φορείς και οι ΜΚΟ έκαναν από το 2015 και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες συνάνθρωποί μας στην κάλυψη των αναγκών τους.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή η κοινωνία της Χίου κυριολεκτικά βράζει από την αίσθηση της ανατροπής τη Αρχής της νομιμότητας και της αναλογικότητας και εν τέλει διερωτώμαστε πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά στον τόπο μας, στο σπίτι μας, στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος, αλλά αγνοώντας επιδεικτικά εμάς.

Αναμένοντας αρμοδίως ικανές απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές, γενικολογίες και πολιτικολογίες, και απευχόμενοι να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως τα αλήστου μνήμης γεγονότα του Αίπους του Φεβρουαρίου του 2020 διατελούμε

Μετά τιμής

Εκ του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ   ΧΙΟΥ και

Εκ του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 3 από 93