Αρχική

Συνδεση ΧρηστηΝομικά Νέα

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

ΝΟΜΟΣ

Συνδεδεμενοι Χρηστες

Έχουμε 13 επισκέπτες συνδεδεμένους
nomiki_voithia


ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ
ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΛΕΑΔΙΧ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014 09:14

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΛΕΑΔΙΧ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΧΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Λ.Ε.Α.Δ.Ι.Χ

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Χίου (ΛΕΑΔΙΧ), αφού έλαβε υπόψη τις υποβληθείσες υποψηφιότητες για την εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΛΕΑΔΙΧ για την τριετία από 16-3-2014 μέχρι 15-3-2017 κατά τις αρχαιρεσίες της 23ης Φεβρουαρίου 2014 ή οποιαδήποτε άλλης μετ’ αναβολή, ανακηρύσσω τους :

Α) Υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο, τους:

1. Βάκα Ηρακλή του Ιωάννη

2. Καψύλη Βιργινία του Χριστοφόρου

3.Κουμή Νικολέτα του Μιχαήλ

4. Πάχο Εμμανουήλ του Γεωργίου

5. Ψυχουλά Άννα του Νικολάου

Β) Υποψηφίους για την εξελεγκτική επιτροπή τους:

1.Βεργίνα Κων/νο του Θεοδοσίου

2.Ράγκο Κων/νο του Ιωάννη

3.Σπηλιόπουλο Χρήστο του Σπυρίδωνα


Χίος 18 Φεβρουαρίου 2014

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Ε.Α.Δ.Ι.Χ

Άννα Ψυχουλά

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014 09:12

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΧΙΟΥ

Χίος 19 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια της εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 3910/11 «Δυνατότητα άσκησης των Ασκούμενων Δικηγόρων στις γραμματείες των Δικαστηρίων», ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου ανακοινώνει ότι:

Στις 17-2-2014 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, οδός Ροδοκανάκη 30 και ώρα 12.30μμ έγινε δημόσια κλήρωση, παρουσία των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ενδιαφερομένων υποψηφίων Ασκουμένων κ. Νύκτα Μαρίας του Νικολάου και Κλεισσά Καλλιόπης του Στεφάνου.

Στην ανωτέρω κλήρωση επελέγη η κ. Κλεισσά Καλλιόπη του Στεφάνου.

Η Πρόεδρος                                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Ανθ. Ζαννάρα                                                                   Αύγ. Πιπίδης

 
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014 15:06
ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 21:30 θα γίνει ο αποκριάτικος Χορός μας στο ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ. Η συμμετοχή είναι 25€/άτομο και συμπεριλαμβάνει απεριόριστη  κατανάλωση φαγητού & ποτών- αναψυκτικών. Δηλώστε συμμετοχή στο γραφείο των φωτοτυπιών μέχρι την Τρίτη 18  Φεβρουαρίου.
Το ΔΣ
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014 09:54

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΧΙΟΥ

www.dsx.gr 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Τ
HΣ ΧΙΟΥ 

Χίος  6-2- 2014

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου

Έχοντας υπόψη:

- τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 5 του Ν.Δ. 3026/1954 (Φ.Ε.Κ. Α’ 235), όπως ισχύει, σχετικά με την άσκηση των ασκουμένων δικηγόρων στα δικαστήρια

- την υπ’ αριθμ. 74953οικ./22-8-2011 Κ.Υ.Α. του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, σχετικά με το ύψος της αμοιβής των ασκουμένων δικηγόρων στα δικαστήρια,

- την υπ’ αριθμ. 71946οικ./24-8-2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με την εξειδίκευση της εφαρμογής του άρθρου 33 του Ν. 3910/2011 (Φ.Ε.Κ. Α’ 11), και

- την υπ’ αριθμ. 56791/24-8-2011 απόφαση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 33 του Ν. 3910/2011 (Φ.Ε.Κ. Α’ 11)

- το υπ’ αρίθμ. 67975οικ./3-9-2012 έγγραφο της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Π Ρ Ο Σ Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Όσες-ους ασκούμενες-ους δικηγόρους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους, διάρκειας έξι (6) μηνών, στα Δικαστήρια της Χίου :

Να υποβάλουν την αίτησή τους, από τις 6-2- 2014 μέχρι και τις 13-2- 2014.

Οι θέσεις των ασκουμένων δικηγόρων που θα απασχοληθούν στα δικαστήρια της Χίου ορίζονται   ανά εξάμηνο , σε μία (1) θέση .

Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

- Η θεσμοθέτηση της άσκησης στα δικαστήρια αποσκοπεί στη βελτίωση της απονομής της πολιτικής, ποινικής και διοικητικής δικαιοσύνης. Ειδικότερα, οι ασκούμενοι δικηγόροι αφενός θα αποκτήσουν σφαιρική άποψη για τον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της εμπειρικής τους γνώσης και αφετέρου θα συμβάλουν στη επιτάχυνση των χρόνων απονομής της δικαιοσύνης.

- Οι ασκούμενοι δικηγόροι τοποθετούνται σε τμήματα από τους διευθύνοντες τα δικαστήρια  (Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία) και τις Εισαγγελίες.

- Την προσεχή περίοδο, η άσκηση των ασκουμένων στα δικαστήρια θα ξεκινήσει στις 16 Μαρτίου 2014 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

- Το ωράριο απασχόλησης είναι 09.00 - 14.00. Η παρουσία και η τήρηση του ωραρίου ελέγχεται από τον προϊστάμενο του τμήματος.

- Η μηνιαία αμοιβή είναι εξακόσια (600) ευρώ.

- Οι ασκούμενοι δικηγόροι αξιολογούνται από τον προϊστάμενο διεύθυνσης του δικαστηρίου.

Β. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

- Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει α) να είναι ασκούμενοι δικηγόροι, εγγεγραμμένοι στο Δικηγορικό Σύλλογο Χίου ή β) να έχουν καταθέσει αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο Χίου  αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα αριθμό μητρώου επειδή εκκρεμεί η αποδοχή της αίτησής τους ή γ) να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο Χίου  και, εφόσον επιλεγούν, να εγγράφονται ταυτόχρονα με την έναρξη της άσκησής τους στα δικαστήρια.

- Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν:

α) τα πλήρη στοιχεία τους, όπως καθορίζονται στο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/1986

β) αριθμό μητρώου Δικηγορικού Συλλόγου Χίου ή ότι έχουν καταθέσει αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για εγγραφή στο Σύλλογο αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα αριθμό μητρώου καθώς εκκρεμεί η αποδοχή της αίτησής τους ή ότι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο Χίου  και, εφόσον επιλεγούν, θα εγγραφούν ταυτόχρονα με την έναρξη της άσκησής τους στα Δικαστήρια,

γ) ότι δεν θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου (α’ εξάμηνο 2014) προκειμένου να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

δ) ότι αποδέχονται τη θέση τους, εφόσον επιλεγούν και δεν συντρέχει έκτακτος λόγος που να δικαιολογεί την αποποίησή της.

ΠΡΟΣΟΧΗ 

- Η επιλογή των υποψηφίων οι οποίοι α) έχουν καταθέσει αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο Χίου αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα αριθμό μητρώου επειδή εκκρεμεί η αποδοχή της αίτησής τους, ή β) δηλώνουν ότι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο  και, εφόσον επιλεγούν, θα εγγραφούν ταυτόχρονα με την έναρξη της άσκησής τους στα δικαστήρια, τελεί υπό την αίρεση της εγγραφής τους ως ασκουμένων δικηγόρων. Σε περίπτωση που ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου απορρίψει την αίτηση εγγραφής τους ως ασκουμένων δικηγόρων, χάνουν αυτομάτως τη θέση τους στο αντίστοιχο δικαστήριο και δεν έχουν καμία αξίωση για οτιδήποτε.

Γ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 

Στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υπερβούν τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, είτε συνολικά είτε ανά δικαστήριο, η επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση, από εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου . Η δημόσια κλήρωση θα γίνει την 14-2- 2014 και ώρα 14:00 στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.  Την ίδια ημέρα θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (www. dsχ. gr ) με τα ονόματα των επιλεγέντων, προκειμένου οι τελευταίοι να προσέλθουν στον Δικηγορικό Σύλλογο  Χίου την επομένη εργάσιμη ημέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 και να συμπληρώσουν σχετικό απογραφικό δελτίο με τα αναλυτικά τους στοιχεία. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης προσέλευσης και έγκυρης συμπλήρωσης του απογραφικού δελτίου,

χάνουν τη θέση τους και δεν έχουν οιαδήποτε αξίωση.
Τα απογραφικά δελτία θα διαβιβασθούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ώστε να ξεκινήσει η άσκηση των επιλεγέντων στα Δικαστήρια.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης στα δικαστήρια, οι ασκούμενοι δικηγόροι παύουν να ασκούνται ενώπιον δικηγόρου ή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ενώ, μετά το πέρας της άσκησης στα δικαστήρια, υποχρεούνται να συνεχίσουν την άσκησή τους, εφόσον απομένει επιπλέον χρόνος για τη συμπλήρωση του 18μηνου της άσκησης, ομοίως ενώπιον δικηγόρου ή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Χίος   , 6-2- 2014

Η  Πρόεδρος                                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Ανθίππη Ζαννάρα                                                                                                       Αύγ. Πιπίδης

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014 11:08
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2014 10:33

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

Εν όψει των αρχαιρεσιών της 23-2-2014 του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, ανακηρύχθηκαν ως υποψήφιοι του υπό εκλογήν Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου οι δικηγόροι μέλη του Δ.Σ. Χίου:

Υποψήφιοι για την θέση του Προέδρου:

Ανθίππη Ζαννάρα του Μιλτιάδη

Ως υποψήφια μέλη του Δοικ. Συμβουλίου, με αλφαβητική σειρά:

1. Γαλάτουλα Χριστίνα

2.Γλύκα Αγγελική

3.Μπλάτζιος Ελευθέριος

4. Παμπουρτζή Πολυξένη (Ξένια)

5.Παρθενίδης  Κωνσταντίνος

6.Πιπίδης Ξένος –Αύγουστος

7.Ράγκος Γεώργιος

8.Σακουλά Σταματία

9. Χούλη Αικατερίνη

Σημειώνεται ότι από τις  9 (εννέα)  υποψηφιότητες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου οι δικηγόροι Χριστίνα Γαλάτουλα, Ξένος –Αύγουστος Πιπίδης και Γεώργιος Ράγκος έχουν αντίστοιχα την ιδιότητα της Αντιπροέδρου, του Γεν. Γραμματέα και του Ταμία, οι λοιποί υποψήφιοι είναι ήδη μέλη του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου και η ανανεωτική υποψηφιότητα, είναι αυτή της Πολυξένης (Ξένιας) Παμπουρτζή, ενώ για την εκλογή Προέδρου του Δ.Σ. Χίου, μοναδική υποψηφιότητα είναι αυτή της ήδη Προέδρου Ανθίππης Ζαννάρα.

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269
« ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 82 από 92