Αρχική

Συνδεση ΧρηστηΝομικά Νέα

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

ΝΟΜΟΣ

Συνδεδεμενοι Χρηστες

Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους
nomiki_voithia


ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ
ΕΓΓΡΑΦΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριος 2013 10:37

Έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον αυτεπάγγελτο διορισμό Δικηγόρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                       Αθήνα   22-8-2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ &                                                                                                                                       ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ                                                       Αρ. Πρωτ.:   65644

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ                               ΠΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ                                                             τα Δ.Σ. των Δικηγορικών

ΤΜΗΜΑ        : Οικονομικής Διαχ/σης & Προμηθειών                         Συλλόγων της Χώρας
Ταχ. Δ/νση      : Μεσογείων 96 – Τ.Κ. 11527

Πληροφορίες : Νικ. Κοντογιώργης                                                                Κοιν/ση:

Τηλέφωνο       : 210 77 67 579 - Fax: 210 77 67 373                    Ερηνοδικεία, Πρωτοδικεία,

Εφετεία της Χώρας

ΘΕΜΑ: Αυτεπάγγελτος διορισμός Δικηγόρου 

Από τα υποβαλλόμενα στην Υπηρεσία μας δικαιολογητικά αποζημίωσης δικηγόρων που διορίζονται αυτεπάγγελτα ή μέσω του θεσμού της παροχής νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος, διαπιστώνουμε ότι οι διορισμοί επαναλαμβάνονται και περιορίζονται σε συγκεκριμένα μέλη σας με αποτέλεσμα αφενός τη μη τήρηση των μηνιαίων καταστάσεων δικηγόρων υπηρεσίας που καταρτίζει ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος, αφετέρου την απαίτηση είσπραξης μεγάλων ποσών από αυτά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέλη Δικηγορικών Συλλόγων αξιώνουν ποσά έως και 150.000,00 €.

Επιπλέον, σημειώνουμε τις προφορικές καταγγελίες, κυρίως νέων δικηγόρων, ότι τα ίδια μέλη διασπείρουν ψευδώς πληροφορίες ότι δήθεν ποτέ δεν θα αποζημιωθούν από την Υπηρεσία μας, έτσι ώστε να μην αποδέχονται τους διορισμούς τους. Επίσης, προφορικώς καταγγέλλεται, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν σημειωθεί εντάσεις και διαπληκτισμοί εξαιτίας της παρεμπόδισης νομίμως διορισμένων δικηγόρων από τα εν λόγω μέλη τα οποία «καιροφυλακτούν» στους διαδρόμους των δικαστηρίων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το θεσμό και την εικόνα της Δικαιοσύνης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πιστή τήρηση των διατάξεων του άρθρου 3 του ν. 3226/2004.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ   ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Υποβολή απάντησης

Δικηγορικός Σύλλογος Χίου

Ροδοκανάκη 30

82100 ΧΙΟΣ

Τηλ. 22710-24207

ΑΠ      204

Χίος 10-9-2013

Προς

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ &

ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ        : Οικονομικής Διαχ/σης & Προμηθειών  

Γεν. Γραμματέα

κο Ν.  Καναλλόπουλο

ΚΟΙΝ:

Ι. Πρωτοδικείο Χίου

2. Ειρηνοδικείο Χίου

3.Εφετείο Β. Αιγαίου Μυτιλήνης

Κύριε Γεν. Γραμματέα

Εν σχέσει με το ΑΠ 65644/22-8-2013 έγγραφό σας, είναι λεκτέα τα κάτωθι:

1. Ο Δικ. Σύλλογος Χίου τηρεί μετά προσοχής τους καταλόγους μελών δικηγόρων που καταρτίζει με μέριμνά του, προκειμένου να διορίζεται αυτεπάγγελτα ή δια του θεσμού της νομικής βοήθειας σε ποινικές και αστικές υποθέσεις.

2. Τα μέλη μας ουδέποτε αιτήθηκαν αμοιβές άνω των ποσών αναφοράς, και τα αναγραφόμενα στο με ΑΠ 65644/22-8-13 έγγραφό σας  αν δεν είναι υπερβολικά είναι πάντως πρωτόγνωρα για την δεοντολογία και αξιακό Κώδικα Αρχών, που διέπουν τα μέλη μας.

3. Σε κάθε περίπτωση το Δημόσιο οφείλει να μεριμνά για την καταβολή – λόγω των  παρασχεθεισών υπηρεσιών από τους δικηγόρους, των οφειλόμενων αμοιβών και εξόδων εγκαίρως και κατά το δυνατόν με ολιγότερη γραφειοκρατία.-

Τηρούντες συνακόλουθα  τα του Ν.3226/2004 αναμένουμε τα ανάλογα από την Πολιτεία.-

Η Πρόεδρος

Ανθ. Ζαννάρα

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2013 13:51

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Λ.Ε.Δ.Ε

Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΛΕΔΕ ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας μέσω της από  9/8/2013 επιστολής μας, και κατά την υπ΄αριθμ. 247/29-8-2013 συνεδρίασή του, αποφάσισε να προσκαλέσει τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση στις 14η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 10,30 π.μ προκειμένου να λάβουν μέρος σε έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία του ΛΕΔΕ.

Πολλοί Σύλλογοι ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία μας  και δήλωσαν την συναίνεσή τους όπως ενδεικτικά η επιστολή που ακολουθεί:

Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας

Πλατεία Δικαστηρίων 43100 Καρδίτσα

Τηλ. 2441021646

ΠΡΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΥ

Σε σχέση με την από 9/8/2013 επιστολή σας και ειδικότερα το αίτημά σας για τη σύγκλυση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, δηλώνουμε ρητά την συναίνεσή μας, συμμεριζόμενοι παράλληλα τους προβληματισμούς σας, που τυγχάνουν κοινοί, προσβλέποντας στο νηφάλιο και εμπεριστατωμένο διάλογο.    Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε, σύμφωνα με την από 21/8/2013 γνωστοποίηση κινείται το Δ.Σ του Λ.Ε.Δ.Ε από το οπιοίο και αναμένουμε την σχετική πρόσκληση.

Καρδίτσα 2/9/2013

Εκ του Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ραμούζης

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2013 17:12
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 12 Αύγουστος 2013 13:50


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΝΘΙΠΠΗΣ ΖΑΝΝΑΡΑ, Προέδρου Δ.Σ.Χίου.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ / ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΙΟΥ

Χθές, σήμερα, αύριο /Σύντομη Ιστορική Αναδρομή

Χίος 10.6.2013.

«Αρκεί  η σιωπή ενός αγνώστου φυλακισμένου, εγκαταλελειμμένου που ταπεινώνεται στην άλλη άκρη της γης ,για να ανασύρει τον συγγραφέα από την εξορία του»  (Απόσπασμα από την ομιλία του Γαλλοαλγερινού συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης στις 10 Δεκεμβρίου 1957, μετά την απονομή του βραβείου Νομπέλ).

Η φράση αυτή τόσο επίκαιρη και σήμερα σ ένα πλανήτη που η αναταραχή είναι κυρίαρχη, μας υποχρεώνει όλους εμάς ως πολίτες ή περισσότερο ακόμη με την όποια ιδιότητά μας ως ολιγώτερο ή περισσότερο καθ υλην εμπλεκομένων ή αρμοδίων , να μην προσπεράσουμε τη «σιωπή» των τιμωρηθέντων εγκλείστων συμπολιτών μας , τη «σιωπή» των κτιρίων κράτησης όπου διαβιούν , να μη τη λησμονήσουμε στα προνόμια της δικής μας ελευθερίας , μα αντίθετα να δώσουμε δυνατά την ηχώ αυτής της σιωπής ,για κάτι καλύτερο ,για κάτι που θα αφήσει ρωγμή στην ελπίδα της επιστροφής και της επανένταξης του τιμωρημένου πολίτη, στην κοινωνία και πάλι.

Αυτήν την ηχώ της «σιωπής» που θέλει να διαβεί τη ρωγμή της ελπίδας και της δημιουργικής επιστροφής από την τιμωρία στη φυλακή στην κοινωνία και στη ζωή, επιχειρεί σήμερα με αυτή την συνάντησή μας ,εδώ στο φιλόξενο Ιδρυμα «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ» ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου διοργανώνοντας μαζί με όλες και όλους εσάς ,σε μια επικοινωνία ανοικτού ακροατηρίου ,σκέψης και προβληματισμού την παρούσα εκδήλωση.

Θέλω να τονίσω την ευτυχή –κατ εμέ προσωπικά- συγκυρία  ο,τι ο χώρος που λαμβάνει χώρα η εκδήλωση και προσπάθεια των δικηγόρων της Χίου ,συμβαίνει στο κήπο του Ιδρύματος «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ» ! η συγκυρία αυτή έρχεται να ενώσει πολλαπλά το χθές με το σήμερα αλλά και την ναυτωσύνη ή ακριβέστερα την, με κόπους και πόνους ευμάρεια της ναυτωσύνης με τον πόνο του απλού ,ταπεινωμένου στο σώμα ,στην ψυχή και στο φρόνημα ανθρώπου, του τιμωρημένου και με δικές του ευθύνες εγκλείστου και ηττημένου, δίνοντάς του στασίδι και βήμα για την δημιουργική επιστροφή στον ίδιο και στο κοινωνικό γίγνεσθαι!

Είναι η ώρα που ο Κωνσταντίνος Μίχαλος του Νικολάου με κληροδότημα του οποίου ιδρύθηκαν και εγκαινιάσθηκαν οι Δικαστικές Φυλακές Χίου το 1960, αναδεικνύεται στα μάτια των νεωτέρων ο ίδιος ο ευεργέτης και η ευποιία του έργου του , στον προαύλειο χώρο μιας άλλης ναυτικής οικογένειας του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου και του Ιδρύματος Ναυτικών Ερευνών «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ» και ευχή είναι, η συνέχεια των λόγων με την συνδρομή των πολιτών, των αξιωματούχων πολιτών του νησιού και της Πολιτείας εν τέλει , να περάσει στο πρακτέο του σήμερα.Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 12 Αύγουστος 2013 14:11
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2013 12:28


Ενημερώνουμε τους συνάδελφους ότι λόγω αλλαγής του server της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας δεν λειτουργούν τα email τους. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Χατζηπαναγιώτη στο τηλ. 22710 82222 για να παραλάβετε τους καινούριους κωδικούς των email σας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2013 17:15
 
Ανακοίνωση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 23 Ιούλιος 2013 08:28
Με την υπ'αριθμ 3/2013 απόφαση της ολομέλειας του Πρωτοδικείου Χίου, ορίζονται τα τμήματα των διακοπών έτους 2013 στο Πρωτοδικείο, Εισαγγελία και Ειρηνοδικείο. Το συγκεκριμένο έγγραφο για όσους ενδιαφέρονται βρίσκεται στα γραφεία της Άννας και της Πηνελόπης.

Επίσης σας γνωρίζομε ότι ήδη λειτουργεί η ιστοσελίδα της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου στην παρακάτω διεύθυνση http://www.eisefba.gr όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για διάφορα θέματα και πληροφορίες που αφορούν την Υπηρεσία. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης για επιμέρους ενημέρωση μετά την εγγραφή κάθε μέλους με κωδικό πρόσβασης, σε πινάκια δικασίμων και για την πορεία κάθε υπόθεσης.
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2013 17:19
 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269
« ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 90 από 92