Αρχική

Συνδεση ΧρηστηΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

ΝΟΜΟΣ

Συνδεδεμενοι Χρηστες

Έχουμε 13 επισκέπτες συνδεδεμένους
nomiki_voithia


ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2013 12:28


Ενημερώνουμε τους συνάδελφους ότι λόγω αλλαγής του server της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας δεν λειτουργούν τα email τους. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Χατζηπαναγιώτη στο τηλ. 22710 82222 για να παραλάβετε τους καινούριους κωδικούς των email σας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2013 17:15
 
Ανακοίνωση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 23 Ιούλιος 2013 08:28
Με την υπ'αριθμ 3/2013 απόφαση της ολομέλειας του Πρωτοδικείου Χίου, ορίζονται τα τμήματα των διακοπών έτους 2013 στο Πρωτοδικείο, Εισαγγελία και Ειρηνοδικείο. Το συγκεκριμένο έγγραφο για όσους ενδιαφέρονται βρίσκεται στα γραφεία της Άννας και της Πηνελόπης.

Επίσης σας γνωρίζομε ότι ήδη λειτουργεί η ιστοσελίδα της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου στην παρακάτω διεύθυνση http://www.eisefba.gr όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για διάφορα θέματα και πληροφορίες που αφορούν την Υπηρεσία. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης για επιμέρους ενημέρωση μετά την εγγραφή κάθε μέλους με κωδικό πρόσβασης, σε πινάκια δικασίμων και για την πορεία κάθε υπόθεσης.
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2013 17:19
 
Δελτίο Τύπου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 23 Ιούλιος 2013 11:56

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φαίνεται πως έπιασαν τόπο οι προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για την μελλοντική ανέγερση νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στη Χίο, αφού η εκδήλωση/ημερίδα  που έγινε πρόσφατα στις 10.6.2013 στο κήπο του «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ» για την σωφρονιστική πολιτική έδωσε το βήμα για την απόφαση «ανάθεσης στην «θεμις Κατασκευαστική» για την εξεύρεση γηπέδου και μέριμνα για την εκπόνηση των υποστηρικτικών μελετών και προώθησή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες για έγκριση», που υπογράφει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης και τόσο γνώριμος του νησιού μας,  κ.Χαράλαμπος Αθανασίου. Μόλις  λίγες ημέρες μετά τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Δ.Σ.Χ., (δια του κ.Γενικού Γραμματέα κ.Νικόλα Κανελλόπουλου που παρέστη στην Ολομέλεια των Προέδρων των δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στο Ρέθυμνο της Κρήτης 4.07.2013)  για την ανάθεση των καθηκόντων του ως Υπουργού Δικαιοσύνης και με την προπαρασκευή που είχε στο μεταξύ προηγηθεί τόσο από τον Δικηγορικό Σύλλογο και τα στελέχη της «Θεμις Κατασκευαστικής» κυρίους  Χανδακά και Ανεστάκο και του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί Υπουργίας κ.Αντώνη Ρουπακιώτη και υφυπουργίας  κ.Κώστα Καραγκούνη  και με την σύμπνοια των τοπικών Αρχόντων και Βουλευτών Χίου, κ.Τριαντάφυλλου/Μουσουρούλη καθώς και τη στήριξη της κ. Εισαγγελέως και της συνεισφοράς του Συλλόγου των Σωφρονιστικών υπαλλήλων, η με ΑΠ 63655 απόφαση ανάθεσης, οδεύει προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Δ.Σ.Χίου εκτιμά και αποδίδει ευχαριστίες σε όλους όσους  συνεισέφεραν σε αυτή τη προσπάθεια, που έχει την σημαντικότητά της για όλο το νησί για αυτονόητους λόγους και χαιρετίζει την ταχύτατη προώθηση για τα περαιτέρω από τον Υπουργό Δικαιοσύνης με την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο Δ.Σ.Χίου θα παρακολουθεί με ενδιαφέρον και συνέχεια  την εξέλιξη της ανέγερσης των νέων «Φυλακών» στη Χίο.

Χίος 12.7.2013

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ.Χίου Ανθίππη Ζαννάρα

Ο Γεν.Γραμματέας                  Ξένος Πιπίδης

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2013 17:18
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 25 Ιούλιος 2013 08:01

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρέθυμνο 6 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνήλθε, υπό την προεδρία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννη Δ. Αδαμόπουλου, στις 4,5 και 6 Ιουλίου 2013 στο Ρέθυμνο, παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νικόλα Κανελλόπουλου και του τ. Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κώστα Καραγκούνη, προκειμένου να συζητηθούν προ ημερησίας διατάξεως:

1)το αναμορφωμένο σχέδιο του νέου Κώδικα Δικηγόρων

2)το ζήτημα της υπερφορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών

3) η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων

4)οι προοπτικές του θεσμού της Διαμεσολάβησης,

5) οι σχέσεις Δικηγόρων και Δικαστών κατά την απονομή της Δικαιοσύνης,

6)η ποινική ευθύνη του Δικηγόρου για μη γνωστοποίηση παραβάσεων του Ν.3213/2003 για το «πόθεν έσχες» από πρόσωπα υπόχρεα προς υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, και

7)η σύσταση της πενταμελούς Επιτροπής Δικηγόρων, κατά το άρθρ. 34 του Ν. 3691/2008 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Κατά τις σχετικές συζητήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας μεταξύ των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος:

α) διατυπώθηκαν πολυάριθμες ενστάσεις για αιφνιδιαστικές αλλαγές στο σχέδιο του νέου Κώδικα Δικηγόρων χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με το δικηγορικό σώμα και καταγράφηκαν αντίστοιχες επιμέρους παρατηρήσεις οι οποίες επιβάλλεται  να ενσωματωθούν στο σχετικό νομοσχέδιο πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή των Ελλήνων.

β) παρουσιάστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη εξορθολογισμού της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, καθόσον το ισχύον φορολογικό σύστημα είναι άδικο και παράλογο, οδηγώντας σε εξόντωση του φορολογούμενου και, κατ’ επέκταση, σε αδυναμία πληρωμής των φόρων και μείωση των εσόδων του κράτους.

γ) επισημάνθηκε ο κίνδυνος μετατροπής της δικηγορίας σε «κλειστό» επάγγελμα εκ του γεγονότος ότι σημαντικό ποσοστό συναδέλφων αναγκάζεται σε υποβολή παραίτησης επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τις αυξημένες ασφαλιστικές τους εισφορές, ενώ, συγχρόνως, δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων , τα οποία, αδικαιολόγητα και χωρίς  καμία δική τους υπαιτιότητα, απώλεσαν μεγάλο μέρος του αποθεματικού τους στο πλαίσιο του «κουρέματος» των ομολόγων.

δ) επικράτησε η άποψη ότι ο θεσμός της Διαμεσολάβησης μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να λειτουργήσει ικανοποιητικά στην πράξη, συμβάλλοντας σημαντικά στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυση των διαφορών και, ακολούθως, στην αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων.

ε) εκφράστηκε η ανάγκη διασφάλισης του αλληλοσεβασμού ανάμεσα σε Δικηγόρους και Δικαστές καθώς και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης έναντι της πολιτικής εξουσίας.

στ) υπογραμμίστηκε ότι είναι αδιανόητο να υποχρεούται ο Δικηγόρος σε γνωστοποίηση φορολογικών παραβάσεων του πελάτη του, καθόσον τοιουτοτρόπως καταργείται στην πράξη το δικαίωμα του πολίτη να απευθυνθεί σε Δικηγόρο προκειμένου να ενημερωθεί για το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει μια φορολογική παράβαση και να ζητήσει νομικές συμβουλές σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί προκειμένου να αποκαταστήσει την παράβαση αυτή.

ζ) αποφασίστηκε η ανανέωση της θητείας των υφισταμένων μελών της πενταμελούς επιτροπής του άρθρου 34 του Ν. 3691/2008 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Εν αναμονή της κατάθεσης του νέου Κώδικα Δικηγόρων στη Βουλή των Ελλήνων, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας παραμένει σε εγρήγορση, δηλώνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα δεχθεί καμία ρύθμιση η οποία πλήττει το χαρακτήρα της δικηγορίας ως δημοσίου λειτουργήματος, υπονομεύει τη θεσμική υπόσταση των Δικηγορικών Συλλόγων ως φορέων συλλογικής εκπροσώπησης του δικηγορικού σώματος και αντιστρατεύεται το δικαίωμα των συναδέλφων σε μια αξιοπρεπή διαβίωση. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 
Κατάργηση επιμέρους τμημάτων της Δ.Ο.Υ Χίου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 28 Ιούνιος 2013 14:48

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

Ροδοκανάκη 30

82100 ΧΙΟΣ

Χίος 26-6-2013

ΑΠ :148/2013

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργό κ. Στρουρνάρα

Γεν. Γραμ. Δημοσίων Εσόδων

Δ/νση Προσωπικού Δ.Ο.Υ

Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων

κ. Θεοχάρη Θεοχάρη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Α) Βουλευτή Χίου κ. Κωστή Μουσουρούλη

Β) Βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλο

Γ) Αντιπεριφερειάρχη Χίου  κ.Γανιάρη

Δ) Δήμαρχο Χίου  κ.Λαμπρινούδη

Ε) Δ.Ο.Υ Χίου προϊσταμένη κα Α. Παπαλά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

Θέμα ¨Κατάργηση επιμέρους τμημάτων της Δ.Ο.Υ Χίου

Kύριε Υπουργέ, κ Γ. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων,

Περισσότερα...
 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269
« ΈναρξηΠροηγούμενο919293ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 91 από 93