Αρχική

Συνδεση ΧρηστηΝομικά Νέα

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

ΝΟΜΟΣ

Συνδεδεμενοι Χρηστες

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους
nomiki_voithia


ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 25 Ιούλιος 2013 08:01

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρέθυμνο 6 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνήλθε, υπό την προεδρία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννη Δ. Αδαμόπουλου, στις 4,5 και 6 Ιουλίου 2013 στο Ρέθυμνο, παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νικόλα Κανελλόπουλου και του τ. Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κώστα Καραγκούνη, προκειμένου να συζητηθούν προ ημερησίας διατάξεως:

1)το αναμορφωμένο σχέδιο του νέου Κώδικα Δικηγόρων

2)το ζήτημα της υπερφορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών

3) η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων

4)οι προοπτικές του θεσμού της Διαμεσολάβησης,

5) οι σχέσεις Δικηγόρων και Δικαστών κατά την απονομή της Δικαιοσύνης,

6)η ποινική ευθύνη του Δικηγόρου για μη γνωστοποίηση παραβάσεων του Ν.3213/2003 για το «πόθεν έσχες» από πρόσωπα υπόχρεα προς υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, και

7)η σύσταση της πενταμελούς Επιτροπής Δικηγόρων, κατά το άρθρ. 34 του Ν. 3691/2008 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Κατά τις σχετικές συζητήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας μεταξύ των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος:

α) διατυπώθηκαν πολυάριθμες ενστάσεις για αιφνιδιαστικές αλλαγές στο σχέδιο του νέου Κώδικα Δικηγόρων χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με το δικηγορικό σώμα και καταγράφηκαν αντίστοιχες επιμέρους παρατηρήσεις οι οποίες επιβάλλεται  να ενσωματωθούν στο σχετικό νομοσχέδιο πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή των Ελλήνων.

β) παρουσιάστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη εξορθολογισμού της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, καθόσον το ισχύον φορολογικό σύστημα είναι άδικο και παράλογο, οδηγώντας σε εξόντωση του φορολογούμενου και, κατ’ επέκταση, σε αδυναμία πληρωμής των φόρων και μείωση των εσόδων του κράτους.

γ) επισημάνθηκε ο κίνδυνος μετατροπής της δικηγορίας σε «κλειστό» επάγγελμα εκ του γεγονότος ότι σημαντικό ποσοστό συναδέλφων αναγκάζεται σε υποβολή παραίτησης επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τις αυξημένες ασφαλιστικές τους εισφορές, ενώ, συγχρόνως, δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων , τα οποία, αδικαιολόγητα και χωρίς  καμία δική τους υπαιτιότητα, απώλεσαν μεγάλο μέρος του αποθεματικού τους στο πλαίσιο του «κουρέματος» των ομολόγων.

δ) επικράτησε η άποψη ότι ο θεσμός της Διαμεσολάβησης μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να λειτουργήσει ικανοποιητικά στην πράξη, συμβάλλοντας σημαντικά στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυση των διαφορών και, ακολούθως, στην αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων.

ε) εκφράστηκε η ανάγκη διασφάλισης του αλληλοσεβασμού ανάμεσα σε Δικηγόρους και Δικαστές καθώς και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης έναντι της πολιτικής εξουσίας.

στ) υπογραμμίστηκε ότι είναι αδιανόητο να υποχρεούται ο Δικηγόρος σε γνωστοποίηση φορολογικών παραβάσεων του πελάτη του, καθόσον τοιουτοτρόπως καταργείται στην πράξη το δικαίωμα του πολίτη να απευθυνθεί σε Δικηγόρο προκειμένου να ενημερωθεί για το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει μια φορολογική παράβαση και να ζητήσει νομικές συμβουλές σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί προκειμένου να αποκαταστήσει την παράβαση αυτή.

ζ) αποφασίστηκε η ανανέωση της θητείας των υφισταμένων μελών της πενταμελούς επιτροπής του άρθρου 34 του Ν. 3691/2008 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Εν αναμονή της κατάθεσης του νέου Κώδικα Δικηγόρων στη Βουλή των Ελλήνων, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας παραμένει σε εγρήγορση, δηλώνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα δεχθεί καμία ρύθμιση η οποία πλήττει το χαρακτήρα της δικηγορίας ως δημοσίου λειτουργήματος, υπονομεύει τη θεσμική υπόσταση των Δικηγορικών Συλλόγων ως φορέων συλλογικής εκπροσώπησης του δικηγορικού σώματος και αντιστρατεύεται το δικαίωμα των συναδέλφων σε μια αξιοπρεπή διαβίωση. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 
Κατάργηση επιμέρους τμημάτων της Δ.Ο.Υ Χίου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 28 Ιούνιος 2013 14:48

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

Ροδοκανάκη 30

82100 ΧΙΟΣ

Χίος 26-6-2013

ΑΠ :148/2013

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργό κ. Στρουρνάρα

Γεν. Γραμ. Δημοσίων Εσόδων

Δ/νση Προσωπικού Δ.Ο.Υ

Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων

κ. Θεοχάρη Θεοχάρη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Α) Βουλευτή Χίου κ. Κωστή Μουσουρούλη

Β) Βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλο

Γ) Αντιπεριφερειάρχη Χίου  κ.Γανιάρη

Δ) Δήμαρχο Χίου  κ.Λαμπρινούδη

Ε) Δ.Ο.Υ Χίου προϊσταμένη κα Α. Παπαλά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

Θέμα ¨Κατάργηση επιμέρους τμημάτων της Δ.Ο.Υ Χίου

Kύριε Υπουργέ, κ Γ. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων,

Περισσότερα...
 
Ανάληψη σχετικών λόγω πολτοττοϊησης Αχρηστων αρχείων του Αρείου Πάγου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2013 22:54


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟΥ
Πληρ: Αικ. Φωτοττούλου
Τηλ. 210 6419132
FAX: 210-6411514
Εσωτ 132.134

Αθήνα    13-6-201 3

Αριθ. ττρωτ. 312


Θέμα : «Ανάληψη σχετικών λόγω πολτοττοϊησης
Αχρηστων αρχείων του Αρείου Πάγου»

Περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 13 Ιούνιος 2013 15:21

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 12/6/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Το «κλείσιμο» της ΕΡΤ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να “κλείσει” τη δημόσια τηλεόραση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Τα προβλήματα της δημόσιας τηλεόρασης που δημιουργήθηκαν διαχρονικά και από αυτούς που σήμερα υποκριτικά κατακρίνουν την κυβερνητική απόφαση, δεν δικαιολογούν με κανένα τρόπο το “κλείσιμο” της δημόσιας τηλεόρασης χωρίς προηγούμενο διάλογο και δημόσια διαβούλευση.

Περισσότερα...
 
ΨΗΦΙΣΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2013 14:44


Ο    Δικηγορικός Σύλλογος  Χίου εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για την με  σπουδή και αιφνιδιαστικό τρόπο κατάργηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ)  με βεβιασμένες ενέργειες πράξης νομοθετικού περιεχομένου ή ΚΥΑ (Υπουργικές αποφάσεις).
Η εκ παραλλήλου ύπαρξη της ιδιωτικής και δημόσιας τηλεόρασης  είναι και αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα και εγγύηση της πολυφωνίας στα ΜΜΕ και διασφαλίζει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση των ειδήσεων και των πληροφοριών εν γένει σύμφωνα και με το άρθ΄15 παρ.2 του Συντάγματος. Συνιστά εγγύηση η ανεξάρτητη και δημόσια ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση ιδιαίτερα σήμερα που οι δημοκρατικοί μας θεσμοί καθημερινά  και σε πολλές περιπτώσεις δοκιμάζονται.

Περισσότερα...
 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 257

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/idrimats/public_html/dsx.gr/templates/siteground-j15-176/html/pagination.php on line 269
« ΈναρξηΠροηγούμενο9192ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 91 από 92