Αρχική Ανακοινώσεις «ΧΙΟΣ ΞΑΝΑ»
«ΧΙΟΣ ΞΑΝΑ»
Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2012 19:07
Αρ.Πρωτ.΄216

Χίος  5.9.2012

 

Προς τον Βουλευτή Χίου

Δικηγόρο κ.Κων/νο Τριαντάφυλλο

ΙΔΡΥΜΑ EBERT STIFTUNG

Αγαπητέ συνάδελφε και βουλευτή Χίου

κ. Χρ.Κατσιούλη δ/ντή της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος EBERT STIFTUNG,

ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκλησή σας με θέμα την ανασυγκρότηση της Χίου, μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά με θέμα «ΧΙΟΣ ΞΑΝΑ» .

Λυπάμαι που ευρισκόμενη εκτός Χίου, δεν θα μπορέσω να παραστώ σε αυτή την σημαντική ουτως ή άλλως συζήτηση που γίνεται ,προκειμένου να υπάρξει ο βηματισμός εκείνος από πολίτες και φορείς, που θα δώσει τις ηθικές και υλικοτεχνικές δυνατότητες και υποδομές, προκειμένου το νησί μας ,σε πείσμα όλων , να υπερκεράσει για άλλη μία φορά την εγκληματική επίθεση που δέχθηκε στο σώμα του, την οικονομία και την ψυχή των ανθρώπων του ,φέρνοντας στο νού τις συμφορές της μεγάλης σφαγής του 1822 και των σεισμών του 1881.

Ο Δ.Σ.Χίου είναι βέβαιο ότι όσον τον αφορά, ενδιαφέρεται για τις ευθύνες εκείνων των φορέων που οφείλουν να συνθέτουν και συντηρούν ένα οργανωμένο σύνολο υποδομών ,που διασφαλίζει προληπτικά την αντιμετώπιση των κινδύνων της πυρκαγιάς και συνιστά ένα δίχτυ προστασίας του περιβάλλοντος των δασών και των καλλιεργειών του νησιού μας. Συνακόλουθα είναι πεποίθησή μας, ότι πρέπει να εστιάσουμε και να επισημάνουμε σημαντικές παραλείψεις των αρμόδιων πολιτικών και υπηρεσιακών φορέων και για τον καταλογισμό των ευθυνών που ασφαλώς υπάρχουν αλλά και κυρίως για το φευκτέο του «τραγικού» στο μέλλον.

Πλέον αυτών, οπωσδήποτε πρέπει να αντιμετωπισθεί ο οιονεί κίνδυνος των πλημμυρών στο περιβάλλον που διαμορφώθηκε μετα τη πυρκαγιά , να επιδιωχθεί η ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας και πως τελικά θα επουλωθούν οι πληγές στο ίδιο το σώμα του νησιού μας.

Εμείς στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας , θα είμαστε παρόντες και μετέχοντες επισημαίνοντας , ότι πέραν όλων, το σημαντικό για την επανεκκίνηση, είναι το πρακτέο, για να είναι οι επισημάνσεις αληθινά δυναμικές και να μη μένουν στο επίπεδο των λόγων.

Ευχόμαστε η εκδήλωσή σας, να είναι πράγματι ένα πρώτο δυναμικό βήμα προς το πρακτέο της επούλωσης των πληγών του νησιού και της αναγέννησής του ως «Χίος Ξανά».

Με την εκτίμηση, του ό,τι όλα είναι δυνατά

οταν εχουμε πίστη , θέληση και ομαδικότητα

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ανθίππη Μιλτ.Ζαννάρα