Αρχική Νέα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2014 10:24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΧΙΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΙΟΥ στο Σωφρ. Κατ/μα Χίου  την Δευτέρα 3.2.2014

Με την πρωτοβουλία και την συνεργασία της κ. Εισαγγελέως Χίου και του Δικ. Συλλόγου Χίου, ορίστηκε η συνάντηση της συγκροτημένης Τοπικής Επιτροπής για την θεμελίωση των Νέων Φυλακών Χίου, στο σωφρονιστικό κατάστημα Χίου, την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται εν όψει της (κατόπιν και κατ΄ επανάληψη ενεργειών  του Δ. Σ. Χίου), επίσκεψης του συγκροτηθέντος με απόφαση του Υπ. Δικαιοσύνης οκταμελούς Τεχνικού Κλιμακίου (τεχνική επιτροπή), επίσκεψη που θα σημειωθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα από 10-2 έως 20-2-2014 και προκειμένου να επιλεγεί η κατάλληλη τοποθεσία, για την ανέγερση των φυλακών μεταξύ περισσοτέρων υποδεικνυομένων.

Μέχρι την άφιξη της Τεχνικής Επιτροπής της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι τοπικοί φορείς και κυρίως  Δήμος Χίου και Περ. Ενότητα Χίου θα πρέπει με αγαστή συνεργασία να συντονίσουν της Τεχνικές Υπηρεσίες τους, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά και εξειδικευμένα στο έργο της Τεχν. Επιτροπής.

Στη συνάντηση της Δευτέρας που θα γίνει ώρα 10,30π.μ στο Σωφρ. Κατάστημα Χίου, έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν πλην της κ. Εισαγγελέως Εμμανουέλας Κετσιατζή  και της Προέδρου του Δικ. Συλλόγου Χίου, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χίου, ο Αν/ρχης Χίου  Κ. Γανιάρης ο Δήμαρχος Χίου Πολ. Λαμπρινούδης, ο Δ/ντής των Φυλακών κ. Βαγιανός, οι πρόεδροι των Σωματείων Σωφρ. Υπαλλήλων και Εξωτερικής Φρουράς Δημ. Ζαννάρας και Ι. Λουκαράκης, οι

Βουλευτές Χίου κ. Κ. Μουσουρούλης και Κ. Τριαντάφυλλος.

΄Οντως φαίνεται, οι καλές προθέσεις από πλευράς του Υπουργού Δικαιοσύνης και τόσο γνώριμου απ΄ την θητεία του στο νησί μας ως Πρωτοδίκη στο παρελθόν, κ. Χαρ. Αθανασίου, υπάρχουν.

Το ζητούμενο είναι, αυτή την καλή πρόθεση να αξιοποιήσουν με πνεύμα σύμπνοιας, δημιουργικότητας ομόνοιας και συνεργασίας οι τοπικοί φορείς, προς όφελος του νησιού και της διατήρησης του έμψυχου δυναμικού στον τόπο μας.

Η Πρόεδρος

Το Διοικ. Συμβούλιο